Başbakan danışmanı o iddiayı yalanladı

Başbakan danışmanı Ertan Aydın, El Cezire'ye verdiği demeçten yola çıkılarak, genel seçimler 2014'te yapılacak şeklindeki iddiaların doğru olmadığını belirtti

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 12 Aralık 2013 09:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Başbakan danışmanı o iddiayı yalanladı

Başbakan danışmanı Ertan Aydın, El Cezire'ye verdiği demeçten yola çıkılarak, genel seçimler 2014'te yapılacak şeklindeki iddiaların doğru olmadığını belirtti.

Dün twitter üzerinden yaptığı açıklamada "El-Cezire'de çıkan yazımda bir ifadeden yola çıkarak "2014'de erken seçim yapılacak" haberleri yanıltıcıdır. Kamuoyuna duyrulur" dedi.

Ancak dünkü bu yalanlamaya rağmen, Bugün Gazetesi, Aydın'ın El Cezire'ye verdiği ifadeyi manşet yaptı.

İşte Bugün gazetesinin yalanlanan haberi

Başbakanlık Başdanışmanı Doç. Dr. Ertan Aydın. dün El-Cezire televizyonu-nun internet sitesinde yayınlanan makalesinde önümüzdeki yıl içerisinde muhte-melen erken genel seçim yapılacağını açıkladı. Aydın. Gezi Parkı olaylarıyla il-gili de "Gezi Parkı gösterileri kısmen demokratik sisteme olan güvenle alakalıy-dı. yasal çerçevede ya da o yasal çerçeveyi aşacak şekilde gösteriye kat ilanların yasal güvenceleri ve hakları var" yorumunu yaptı.

GEZİ GÖSTERİLERİ YASAL HAK

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın iç politika ve kamuoyu araştırmalarından sorumlu danışmanı Doç. Dr. Aydın'a ait makale El Cezire televizyonunun www.aljazeera.com adresinde yayın yapan internet sitesinde yayınlandı. Aydın. Gezi Parkı olayları ile ilgili "Gezi gösterileri kısmen demokratik sisteme olan güvenle alakalıydı, yasal çerçevede ya da o yasal çerçeveyi aşacak şekilde göste-riye katılanlarm yasal güvenceleri ve hakları var. Bir ay boyunca devam eden gösterilerde meydana gelen bes talihsiz ölüm ise savcılıkça soruşturulmakta ve sorumluları bunu vasal süreç içerisinde açıklamak zorundalar" ifadelerini kulandı. Yaşanan olaylarda meydana gelen zarara da dikkat çeken Aydın, şöyle de-vam etti:

3 SEÇEM YAPILACAK

"Kamu malına yönelik milyonlarca dolarlık zarar verilmiş olmasına rağmen şu anda herhangi bir göstericiye hapis cezası verilmiş değil. Bu arada New York Times'm belirttiği gibi Başbakan Erdoğan. Gezi gösterilerinin liderleriyle görüş-tü ve göstericilerin temel taleplerini kabul ettiler. Gelecek yıl içerisinde Türkiye-'de özgürce yarışılan yerel seçimler, cumhurbaşkanlığı seçimleri ve muhtemelen erken genel seçimler yapılacak." diye yazdı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber