Bakanlık: Hükümetten bir ses bile çıkmadı haberi maksadını aştı

Sağlık Bakanlığından, 112 Acil Servis istasyonlarının inşasıyla ilgili iddiaları içeren haberin, kamuoyunu bilgilendirmekten öte siyasi iktidara ve onun temsilcilerine karşı kin ve öfkeye yönlendirme amacı taşıdığı hissiyatını güçlendirdiğini bildirdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Aralık 2013 18:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bakanlık: Hükümetten bir ses bile çıkmadı haberi maksadını aştı

Bakanlıktan yapılan açıklamada, dün bir gazetede, "Bakanlığa rüşvet verdim" başlığıyla manşetten yayımlanan haber hatırlatıldı. Olayı tüm yönleriyle inceleyen Bakanlık yetkililerinin, incelemeler sonucunda yaptığı açıklamada, habere konu iddiaların bütünüyle gerçek dışı ve iftiralardan ibaret olduğunun açıkça vurgulandığı belirtildi. Ayrıca, Bakanlık hukukçuları tarafından söz konusu gazete ve adı geçen ilgililer hakkında yasal süreçler başlatıldığı anımsatıldı.

Yapılan basın açıklamasında habere konu olan iftiraların açık bir dille yalanlanmasına rağmen söz konusu gazetenin, bugün "Hükümetten bir ses bile çıkmadı" ifadeleriyle konuyu yeniden manşetine taşıdığı bildirilerek, şunlar kaydedildi:

"Haberdeki maksadın, kamuoyunu bilgilendirmekten öte siyasi iktidara ve onun temsilcilerine karşı kin ve öfkeye yönlendirme amacı taşıdığı hissiyatını güçlendirmektedir. Sağlık Bakanlığı olarak gerçek dışı beyanları ve maksadını aşan açıklamalarıyla gündem oluşturmaya çalışan şahıslar ile kamuoyunu doğru bilgilendirme görevini yerine getirmeyen gazete hakkında gerekli yasal süreçlerin başlatıldığı bilgisini paylaşmayı zaruri görmekteyiz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber