Müdür Bilen, okul hizmetlileriyle buluştu

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen ilçe merkezi başta olmak üzere, ilçeye bağlı belde ve köylerdeki tüm okulların hizmetlileriyle bir araya geldi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Aralık 2013 23:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Müdür Bilen, okul hizmetlileriyle buluştu

Ayvalık Turizm Otelcilik ve Uygulama Otelinde, İlçe Milli Eğitim bünyesinde çalışan hizmetli personeline bir sabah kahvaltısı veren Müdür Erkan Bilen'e; İlçe Şube Müdürleri Kazım İncel ve Ali Tümen'in de eşlik ettiği gözlendi. Toplantıda, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen'in hizmetli personele gösterdiği yakınlık takdirle karşılandı. Kahvaltılı toplantıda müdürlük bünyesinde faaliyet gösteren hizmetlilerin sorunlarını da dinleyen Erkan Bilen, bu sorunların kısa sürede çözümlenmesi için de gereken talimatları vermeyi ihmal etmedi.

Kahvaltıda ilçe, belde ve köylerdeki tüm okullarda zor koşullarda öğrenci ve öğretmenlere hizmet veren çalışanlar adına konuşan Bülent Avcu, kendileri ile bir araya gelerek bu imkanı sunan İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen başta olmak üzere tüm müdürlük yöneticilerine teşekkür etti.

Avcu, yaptığı konuşmasında, "Dünyada, ülkemizde ve bölgemizde yaşanan değişimleri dikkate aldığımız da yaşanan süreçlerin hızı, kalitesi, ekonomik unsurları büyük önem arz etmektedir. Kurumumuzda sonuç itibariyle resmi bir işletmedir. İşletmelerde, iktisadi mal ve hizmetlerin üretilmesinde en önemli üretim faktörü olan insan o işletmenin en önemli varlığıdır. Örgütler ve işletmeler amaçlarına iş görenleri yani çalışanları sayesinde ulaşabilirler" dedi.

İnsanın çok yönlü ve karışık diyalog merkezli bir varlık olduğunu vurgulayan Bülent Avcu, "İşverenin bu yöndeki tutumu da biz çalışanların verimliliği ve motivasyonunda önemli bir güç oluşturur. Bu sürükleyici güç, çalışanları her konuda destekleyen ve önerilere açık olan bir unsur olmalıdır. Engelleyici güç, iletişime açık olmayan, sosyal diyaloğu önemsemeyen, çalışanı meta olarak gören, fikirlere kapalı bir unsurdur" ifadelerini kullandı.

Avcu konuşmasında, "Dün bu sıralarda öğrenciyken, bugün çalışanları olarak bizim için gelecek neslimizi, çocuklarımızı yetiştiren bu büyük kurumun birer parçasıyız. Bunun sorumluluğunda ve bilincindeyiz. 21. yüzyılın insanı, insan yerine konulmak, fikirlerine, inançlarına ve kişiliğine saygı duyulmasını ister ve her şeyden önce yaptığı iş sevmek, ilerlemek, kendinin insani anlamda değerli olduğunu görmek ister. Bunun da ilk kuralı diyalogdur" şeklinde konuştu.

Söz konusu diyaloğun Ayvalık'ta, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen'in başında olduğu kurumda çalışanlarına yönelik son derece büyük bir hassasiyetle kurulduğuna işaret eden Bülent Avcu, "İşveren ve amirlerin uygulayacağı bu tip motivasyon ve cesaretlendirme çok önemlidir. Çünkü insana verilen değer, hayata bakışla eşdeğerdedir. Ayvalık'ta biz okul hizmetlilerine bu bakışla yaklaşan Sayın İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Erkan Bilen'e bu yüzden biz çalışanları adına hepimiz sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz" diye konuştu.

MÜDÜR BİLEN MEMNUN

Kahvaltılı toplantıda konuşan Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen ise, organize ettikleri kahvaltıyı çok daha önceden planlandığını vurgulayarak, hafta sonunda dinlenmeleri gerekirken, işlerine ve camialarına verdikleri önemi göstererek düzenledikleri kahvaltıya katılan hizmetlilere teşekkür etti. Uzun süredir bu organizasyonu planladığını vurgulayan Bilen, kahvaltılı toplantının samimi bir ortamda gerçekleşmesinden de duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Erkan Bilen konuşmasında, "Öğrencilerimiz, velilerimiz, öğretmenlerimiz siz değerli hizmetlilerimiz sayesinde temiz ve düzenli okullarda sıcacık koşullarda eğitim ve öğrenim görüyorlar. Zor koşullar altında büyük bir azim ve kararlılıkla bu ağır yükün altından kalkabiliyorsunuz. Bu zahmetli yolda eğitime yardımcı olduğunuz için bence son derece kutsal bir iş yapıyorsunuz" dedi.

Düzenledikleri toplantıyı son derece önemsediğinin altını çizen Erkan Bilen, "Biz bu tür toplantıları şimdiye kadar okul yönetimleri, öğretmenler ve öğrenci velileriyle sıklıkla yapıyorduk. Ancak bugün ilk kez siz değerli hizmetlilerimizle birlikteyiz. Bana göre; eğitim ve öğretim politikaları geliştirirken, bu hizmeti yerine getiren herkesi dinlemek gerekiyor. Çünkü başarı sadece okul idarecileri ve öğretmenleri dinleyerek değil, bu dev ailenin içerisindeki tüm çalışanların görüş ve önerilerini almakla gerçekleşir" şeklinde konuştu.

"EĞİTİM VE ÖĞRETİMİN MUTFAĞINDA HİZMETLİLERİMİZ DE VAR"

Bir masanın dört ayağından biri eksik kaldığında, o masanın ayakta duramayacağını kaydeden Bilen, "Bu yüzden de ayakta kalabilmek ve bu kutsal yolda sapasağlam adımlar atabilmek için eğitim ve öğretimin saç ayaklarından biri ve belki de en önemlilerinden olan siz hizmetlilerimizin görüş ve önerilerini de almak istedik. Bugün de burada bu güzel toplantıyı hep birlikte gerçekleştirdik. İnanıyorum ki, hepimiz tek yumruk halinde bütünleştiğimizde, ilçemizdeki eğitim ve öğretim çıtasını çok daha yüksek bir seviyeye taşıyabileceğiz. Zira bu işin mutfağında değerli yol arkadaşlarımız hizmetlilerimiz de var" diye konuştu.

Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen konuşmasının son bölümünde; Ayvalık İlçe Milli Eğitim camiası içerisinde ilk kez gerçekleşen söz konusu organizasyonun hayata geçmesinde, emekleri olan başta İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE birimi ekibi ile Ayvalık Ticaret ve Turizm Otelcilik Müdürlüğü'nün idarecilerine de teşekkür etmeyi ihmal etmedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber