Aynı anda 33 okulun temeli atıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Nisan 2006 14:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Türk Telekom tarafından yaptırılacak 33 okulun, eş zamanlı olarak gerçekleştirilen temel atma törenine katıldı.

Türk Telekom tarafından yaptırılacak 33 okulun temeli, eş zamanlı olarak atıldı. Bu okullardan Ankara'nın Çubuk ilçesinde yaptırılacak Çubuk Türk Telekom İlköğretim Okulu'nun temel atma törenine, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Ankara Valisi Kemal Önal, Türk Telekom Genel Müdürü Paul Doany, AK Parti Grup Başkanvekili Salih Kapusuz, bazı milletvekilleri, yetkililer ve vatandaşlar katıldı.

Törende Türkçe bir konuşma yapan Doany, ilk kez bir topluluğa Türkçe olarak seslendiğini ifade etti. Doany, ?Zengin bir dilin yeni öğrencisi olarak çok fazla hata yapmayacağımı umuyorum. Ancak, her öğrenci gibi benim de cesarete ihtiyacım var? dedi.

Eğitime büyük önem verdiklerini kaydeden Doany, ?Bilgisayar çocuklar için önemli bir eğitim, gelişim, iletişim ve eğlence aracı. Biz de Microsoft ve Intel ile başlatacağımız 'İlk Bilgisayarım' adlı bir projeyle tüm çocukları bilgisayara kavuşturmaya amaçlıyoruz? diye konuştu.

Ankara Valisi Önal da Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası çerçevesinde Başkent'te önemli çalışmalara imza atıldığını belirterek, Ankara'da görev yapan öğretmenlerin kapsamlı bir hizmetiçi eğitimden geçirildiğini bildirdi.

?TEK BAKANLIK GİBİ ÇALIŞIYORUZ?

Törende konuşan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da bugünkü törene katılmak istediğini dile getirerek, ?Ancak bu ülkenin sevdalısı olarak yurtiçinde ve yurtdışında kendini yorduğundan doktorlar zorunlu istirahati gerekli gördü. Kendisinin size selamlarını getirdim? dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı ile çok sayıda projeyi adeta tek bakanlık gibi çalışarak yürüttüklerini belirten Yıldırım, bu projenin de aynı işbirliğinin ürünü olduğunu söyledi. Bugün aynı anda 33 okulun temelinin atıldığını ifade eden Yıldırım, eğitimde alfabe okur-yazarlığının yüzde 90'ın üzerine çıkarıldığını, ancak bunun bilişim çağında yeterli olmadığını kaydetti.

Artık bilgisayar okur-yazarlığının büyük önem taşıdığını belirten Yıldırım, bunu bütün toplumda yaygınlaştırılmasını hedeflediklerini ve işe okullardan başladıklarını söyledi. Yıldırım, ?Kasaba, köy, mezra demeden bütün okullarımıza bu yılın sonunu kadar hızlı interneti bağlamış olacağız? diye konuştu.

Hızlı internet projesini her bölgede yaygınlaştırmayı hedeflediklerini anlatan Yıldırım, ?40 bin bilgisayar alıp Milli Eğitim Bakanlığı'nın gösterdiği okullara bilgisayar sınıfları kuracağız. Bu da hayırlı olsun? dedi.

?1001 OKUL?

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ise Türkiye'nin en ciddi konusunun eğitim olduğunu söyledi. Türk Telekom'a daha önceden imzalanan protokole uyarak 33 okul yaptırdığı için teşekkür eden Çelik, ?Biz, '1 yılda 1001 okul yaptıracağız' demiştik. Bu 1001 okul meselesi bu işin gerçekliğini ispat etmek için sembolikti. Çünkü yapılan okul sayısı 1500'ü çoktan geçmiştir? dedi.

Bugün aynı anda temeli atılan 33 okulun toplam bedelinin 100 milyon YTL olduğuna işaret eden Çelik, TOKİ'nin okullar yaptığını, AB hibesi ile okullar yapıldığını, işadamlarının, belediyelerin, hayırsever vatandaşların kampanyalara destek verdiğini söyledi.

Kampanyaya destek veren herkese teşekkür eden Milli Eğitim Bakanı Çelik, ?Bugün temelini attığımız okullar tip projelerden değil. Onlar tipsiz proje ilan edilmiştir. Bu okullarımız özgün Osmanlı-Selçuklu mimarisinden esintiler taşıyan, bir yandan da modern mimariyi yansıtan, öğrencilerimizin 'burası evimdir, yuvamdır' diyebileceği türden okullardır? dedi.

CANLI YAYINDA TEMEL ATILDI

Törende konuşmaların ardından Trabzon, Rize, Amasya, Kahramanmaraş, Malatya, Yozgat, Kayseri ve Konya ile canlı bağlantı yapılarak illerin valileri ve yetkilileri ile ?hayırlı olsun? konuşmaları yapıldı.

Canlı bağlantıların ardından Çelik ve Yıldırım, düğmeye basarak Çubuk Türk Telekom İlköğretim Okulu'nun temelini beraber attılar.

İstanbul, İzmir, Ankara (Merkez), Kırşehir, Giresun, Erzincan, Sivas, Şanlıurfa, Kars, Ağrı, Muş, Hakkari, Van, Diyarbakır, Osmaniye, Gümüşhane, Tunceli ve Siirt'teki okulların temeli de eş zamanlı olarak atıldı.

Törende Başbakan Erdoğan'a iletilmek üzere bir tablo ile üzerinde Başbakan'ın resminin bulunduğu gümüş bir tabak da Kapusuz'a sunuldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber