Balıkçı anne ile oğlunun buzda ekmek mücadelesi

Konya’nın Seydişehir ilçesinde yüzeyi soğuk havalar nedeniyle buz tutan Suğla Gölü’nde avlanmaya çıkan anne ile oğlu, buzları kırarak avlanıp evine ekmek götürmeye çalışıyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Aralık 2013 15:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Balıkçı anne ile oğlunun buzda ekmek mücadelesi

Özellikle gece saatlerinde eksi 20 dereceyi bulan soğuk hava nedeni ile Suğla Gölü yüzeyi buz tuttu. Gölden tuttukları balık ile geçimini sağlayan aileler ise tehlikelide olsa gölde buzları kırarak tekneleri ile balık tutmaya çalışıyor.

Yaklaşık 10 yıldan bu yana gölde sürekli balık tutan Alime Tozar (44), geçimini sağlayabilmek için oğlu Mustafa ile birlikte buz tutan gölde balık avına çıktı. Eşinin başka bir iş bulmasından dolayı ava oğluyla birlikte çıktığını ifade eden Alime Tozar, "Göl dondu, bazen buzların arasında kalıyoruz, bazen canımızı tehlikeye attığımız oluyor. Sabah soğuktan dolayı ellerimizi hissedemez olduk ama ne yapacaksın ekmek parası. Sabah torunum gitme babaanne diyor ama onlar için geliyorum. Gündüzleri balık tutuyorum akşamları ise ağ örüyorum. Hayat şartları, boş duramıyorum çalışmayı seviyorum" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber