Fatih Belediye Başkanı da gözaltında

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 17 Aralık 2013 10:08, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Fatih Belediye Başkanı da gözaltında

Gözaltına alınan isimler arasında Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'de bulunuyor. Demir'in bilgisine başvurulacağını kaydetti. Aynı kaynaklar, Demir'in sabah erken saatlerde Emniyet'e götürüldüğünü söyledi.

Fatih Belediye Başkanlığı binasında hareketlilik yaşanıyor. Sabah saatlerinde binaya geldiği belirtilen polis, içeride inceleme yapıyor ve hard disk'leri kopyalıyor. Ayrıca zabıta müdürlüğünde de arama yapılıyor. Gazeteciler ise kesinlikle içeri alınmıyor.

ÜÇ KURUL MÜDÜRÜ VE İKİ RAPORTÖR DE GÖZALTINDA

Radikal Gazetesi'nden Elif İnce'nin haberine göre, İstanbul'da düzenlenen yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'den sonra gözaltılar Fatih bölgesinden sorumlu kurullar da dahil olmak üzere Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlükleri'ne uzandı. Büyük Postane Caddesi'ndeki Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlükleri'nin bulunduğu binadan üç koruma kurulu müdürü ve iki kurul raportörü gözaltına alındı, polis kuruldaki dosyalara el koydu.

Gözaltına alınanlar şöyle:

* İstanbul 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürü Yener Çavdar (Beyoğlu, Eyüp, Kağıthane ve Şişli'den sorumlu)

*2 Numaralı Yenileme Alanı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürü Raşit Şentürk (Süleymaniye dışında Fatih İlçesi'ndeki tüm yenileme alanları, Tuzla ve Zeytinburnu yenileme alanlarından sorumlu)

* İstanbul 4 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürü Günseli Aybay (Fatih ve Zeytinburnu'ndan sorumlu)

* İki kurul raportörünün de gözaltında olduğu öğrenildi.

ARAMA SONA ERDİ

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından Fatih Belediyesi'nde yapılan aramalar saat 15.00 sıralarında sona erdi. Bir polis minibüsü, belediyenin garajına girdi. Garajda ellerinde dosyalarla bekleyen polisler araca binerek ayrıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber