Avcı: Fişleme iddiaları doğru değil

-(MEB ile ilgili dün bir gazetede yer alan iddialar) Bu iddiaların doğru olmadığını, Bakanlığımızın böyle bir uygulamasının olmadığını, zaten haberde söz konusu edilen dökümanların başlığında bulunan ibarelerden de görebileceğiniz gibi Milli Eğitim Bakanlığının ya da herhangi bir Bakanlığın o başlıkta yürüttüğü bir çalışması olmamıştır

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Aralık 2013 16:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Avcı: Fişleme iddiaları doğru değil

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, MEB ile ilgili dün bir gazetede yer alan iddiaların doğru olmadığını belirterek, "Bakanlığımızın böyle bir uygulamasının olmadığını, zaten haberde söz konusu edilen dökümanların başlığında bulunan ibarelerden de görebileceğiniz gibi Milli Eğitim Bakanlığının ya da herhangi bir Bakanlığın o başlıkta yürüttüğü bir çalışması olmamıştır" dedi.

Avcı, UNESCO Türk Milli Komisyonuna gerçekleştirdiği ziyarette, bir soru üzerine dershanelere ilişkin takvimde herhangi bir gecikme veya aksama olmadığını belirterek kapsamlı bir envarter çalışması başlatacaklarını bildirdi.

İstanbul merkezli operasyonla ilişkin soruyu Avcı, "Ben de haberleri okudum sadece. Sizin kadar bilgi sahibiyim bu konuda" diye yanıtladı.

MEB ile ilgili dün bir gazete yer alan iddiaların anımsatılması üzerine Avcı, o konuda dün bir basın açıklaması yaptıklarını hatırlattı. Konunun haberde hem adı geçen kişilerle ilgili hem de kurumlarıyla ilgili hukuki boyutları olduğunun altını çizen Avcı, "Kurumsal olarak da konunun hem kendi içimizde hem de dışımızdaki hukuki süreçlerini takip ediyoruz, edeceğiz" diye konuştu.

Bu konuda devam eden davalar olup olmadığının sorulması üzerine Avcı, şöyle konuştu:

"Orada birtakım iddialar var. Bu iddiaların doğru olmadığını, Bakanlığımızın böyle bir uygulamasının olmadığını, zaten haberde söz konusu edilen, dökümanların başlığında da bulunan ibarelerden de görebileceğiniz gibi, Milli Eğitim Bakanlığının ya da herhangi bir Bakanlığın o başlıkta yürüttüğü bir çalışması olmamıştır. Zaten başlıktan başlayarak bunun kurum dışı bir, tırnak içinde, düzenleme olduğunu görebiliyoruz. Ama biz buna rağmen hem kurum içinde kendi açımızdan konuyu inceliyoruz, araştırıyoruz. Hem de o haberde, gerek bu tür işlemleri yaptığı iddia edilen arkadaşlarımız hem de bu işlemlere muhattap olduğu iddia edilen, yani bu işten mağdur olduğu düşünülebilecek arkadaşlarımız kendileriyle ilgili olarak ayrıca hukuki süreçleri de başlatacaklarını açıkladılar zaten."

Tam da dershane tartışmalarının devam ettiği bir dönemde bu iddialarının nereden kaynaklandığına ilişkin görüşünün sorulması üzerine de Bakan Avcı, şunları kaydetti:

"Bu olayla ilgili olarak, bir takım komplo teorileri gibi görülebilecek şeyler söylemek istemem. Tabii ki bizim de bazı sezgilerimiz var ama bunları temellendirmeden, net bulgular gibi söylemem doğru olmaz. Ama daha önce Antalya'da ortaöğretime geçiş konusunda il milli eğitim müdürleriyle yaptığımız toplantı sürecinde basın mensuplarıyla yaptığımız kahvaltıda da bir şey söylemiştim: 'Bu yakınlarda Milli eğitim Bakanlığı ile ilgili pek çok haberler duyacaksınız' demiştim. 'Çatısı akmayan okul haberlerinin nasıl arttığını göreceksiniz, birleştirilmiş sınıflarda okuyan çocukların nasıl mağdur olduklarına dair, haberlerde ciddi bir artış olduğunu göreceksiniz, aynı zamanda dershanelerde okuduğu için Nobel ödülü almış bilim adamlarıyla ilgili de beklemeniz gerektiğini' söylemiştim. Dolayısıyla bugünlerde sizin de gördüğünüz gibi Milli Eğitim Bakanlığı ile ilgili haberlerde ciddi bir artış var, bu bize anlamlı geliyor."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber