25 Nisan 2006'nın Önemli Gündem Başlıkları...

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Nisan 2006 10:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Sezer'in programı
- Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, saat 10.30'da Anayasa Mahkemesi'nin 44. kuruluş yıldönümü törenine katılacak. Saat 12.00'de Almanya Federal Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçisi Dr. Eckart Cuntz'u, saat 14.30'da Endonezya'nın Ankara Büyükelçisi Amin Riamon'u, saat 15.15'de Türk Kalp Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Yıldırımakın ve beraberindeki heyeti, saat 15.30'da Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul ve beraberindeki heyeti, saat 15.50'de Türkiye Barolar Birliği Başkanı Avukat Özdemir Özok ve beraberindeki heyeti ve saat 19.45'de Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül ile ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice ve beraberindeki heyeti kabul edecek.

Filistin Ulusal Yönetim Başkanı Abbas Ankara'da
- Filistin Ulusal Yönetim Başkanı Mahmut Abbas, saat 10.00'da basın mensuplarıyla kahvaltı yapacak. Saat 12.00'de TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile görüşecek.

TBMM gündemi
- TBMM Başkanı Bülent Arınç, saat 10.30'da Anayasa Mahkemesi'nin 44. kuruluş yıldönümü törenine katılacak.
- AK Parti ve CHP grupları toplanacak.
- TBMM Genel Kurulu toplanacak.
- TBMM KİT Komisyonu, TBMM AB Uyum Komisyonu toplanacak.

Başbakan Erdoğan'ın programı
- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 14.00'te Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile başbaşa görüşme yaparak, çalışma yemeği yiyecek, saat 18.50'de ABD Dışişleri Bakanı Condolezza Rice'i kabul edecek.

Bakanların faaliyetleri
- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Mersin'de, 'Anadolu'daki Avrupa Toplantıları 2006' programı kapsamında "Marka Güçtür" konulu bir konferans verecek.
- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, saat 13.00'de '1. Türk Sporu Sponsoruyla Buluşuyor' konferansına katılacak.
- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, saat 10.00'da Uluslar arası yarışmalarda derece yapan Batıkent Lisesi Voleybol Takımı öğrenci ve öğretmenleri kabul edecek.
- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, saat 11.00'de Kore Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçisi Chang-Yeob'u kabul edecek.
- Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, 'Küçük Hanımlar Küçük Beyler Uluslar arası Çocuk Tiyatroları Festivali'ni kapsamında saat 13.30'da düzenlenecek bahçe ve barbekü partisine katılacak.
- Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, saat 16.00'da Moğolistan Sanayi ve Ticaret Bakanı Jargalsaihan ile görüşecek.

Siyasi partilerin faaliyetleri
- Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, saat 13.00'te Veteriner Hekimleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Mustafa Altundaş'ı, saat 14.00'da BASK Genel Başkanı Resul Akay'ı kabul edecek.
- BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, saat 10.00'da Türk Veteriner Hekimleri Birliği üyelerini kabul edecek.
- DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, saat 11.00'de Şeker-İş Sendikası Genel Başkanı İsa Gök'ü kabul edecek.
Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, saat 11.00'de basın toplantısı düzenleyecek.
- Hür Parti Genel Başkanı Yaşar Okuyan, saat 11.00'de basın toplantısı düzenleyecek.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret
- Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, saat 09.40'da Etiyopya Genelkurmay Başkanı Korgeneral Samora Yonus ile görüşecek.
- ASO Başkanı Zafer Çağlayan, saat 13.00'da Yükseliş Asansör Sanayi'nin yeni fabrikasının açılışına katılacak, saat 17.00'da Ulusal Egemenlik Haftası kutlamaları çerçevesinde, Fethiye Ticaret Odası tarafından başarıları nedeniyle Ankara'ya getirilen köy okullarında okuyan ve maddi durumları yetersiz olan 100 öğrenciyi kabul edecek.
- Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali ile Memur-Sen Genel Başkanı Dr. Ahmet Aksu, saat 11.00'de kan temini konusunda protokol imzalayacak.
- TOBB Başkan Yardımcısı Halim Mete, saat 15.00'de Moğolistan Sanayi ve Ticaret Bakanı Jargalsaihan ile görüşecek.
- Ankara Emniyet Müdürlüğü, saat 14.00'de trafik kazalarını önlemek amacıyla 'Ülkemin ve Ailemin Trafik Polisiyim' kampanyası başlatacak.
- DİSK Ankara Bölge Temsilciliği, saat 12.30'da ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice'nin Türkiye'ye gelişini protesto edecek.
- Postacılar, saat 08.45'te 40+40 YTL'lik ücretlerini alamadıkları için protesto eylemi yapacak.
- Eğitim Sen Genel Merkezi, saat 12.00'de 'Terörle Mücadele Yasası' ile ilgili raporu açıklayacak.
- Özel Yüce Okulları tarafından saat 13.00'de 'Şiddet ve Şiddeti Önleme' paneli düzenlenecek.
- SES'liler, İstanbul Üniversitesi yemekhanelerinin özelleşmesiyle ilgili, saat 12.30'da, SES Aksaray Şubesi'nde basın açıklaması yapacak.
- İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Şube'de, saat 10.30'da basın açıklaması yapılacak.
- Sosyalist Gençlik Derneği, ABD Dışişleri Bakanı Rice'nin Türkiye'ye gelişini protesto etmek için, saat 12.00'de, İstiklal Caddesi Mis Sokak'ta basın açıklaması yapacak.
- İpana'nın "Sen Gülerken Çok Güzelsin" adlı sergisi, saat 19.00'da, Darphane-i Amire'de açılıyor.
- "Şehircilik ve Çevre" ödülleri, saat 15.00'de, Kadir Has Üniversitesi'nde sahiplerini bulacak.
- Kağıthane Belediyesi tarafından düzenlenen operasyonda ele geçirilen korsan CD'ler, saat 10.00'da, Kağıthane Kültür Merkezi bahçesinde imha edilecek.
- Olivium'da, saat 15.00'de düzenlenecek rekor denemesinde, 52.5 kiloluk bir insan, Pattex yapıştırıcı ile ayaklarından tavana yapıştırılacak.
- Fatih Belediyesi tarafından düzenlenen "8. Yöresel Ev Yemekleri Yarışması", saat 12.00'de, Eresin Otel'de yapılacak.
- İHH'nın Filistin'e göndereceği 1 milyon dolarlık yardımla ilgili basın açıklaması, saat 11.30'da, vakfın Fatih'teki binasında yapılacak.
- Sanal Gerçekler Labaratuarı, saat 09.30'da düzenelenecek bir törenle, Yeditepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nde açılacak.
- İHD'liler, TMY tasarısı ile ilgili, saat 13.00'de, Taksim Meydanı'ndan Galatasaray Meydanı'na kadar yürüyecek.
- İzmir Valisi Oğuz Kağan Köksal, Foça İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün yeni hizmet binasının açılışına katılacak.
- İzmir Gazeteciler Cemiyeti, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu ziyaret edecek.
- İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, Yenişehir Gıda Çarşısı'nda esnafla temaslarda bulunacak.
- Şırnak'ta teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşen Piyade Er Seyithan Yelboğa'nın cenazesi, Adana'da öğle namazının ardından düzenlenecek törenle toprağa verilecek.
- Anzak koyunda şafak ayini yapılacak.
- Gebze Ticaret ve Sanayi Odası'nda, "Gebze'de Çevre ve Su Sorunları" konulu toplantı yapılacak. Toplantıya, İSU ve İZAYDAŞ Genel Müdürleri ile Kocaeli İl Çevre ve Orman Müdürü Necati Farsak ve Kocaeli Valisi Erdal Ata ile Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da katılacak.

EKONOMİ GÜNDEMİ

Genel Kurul
- Koç Holding A.Ş.'nin 42. Hesap Yılı Ortaklar Genel Kurul Toplantısı saat 16.00'da Koç Holding A.Ş. Nakkaştepe Tesisleri'nde yapılacak.

Basın toplantısı
- Ülker Gıda San. ve Tic. A.Ş. Genel Kurulu öncesinde, Ülker Bisküvi Çikolata Şekerleme Grubu Başkanı ve Ülker Gıda A.Ş. Genel Müdürü Ali Ülker'in 2005 yılı değerlendirmesini yapacağı basın toplantısı saat 09.30'da Çırağan Sarayı'nda yapılacak.

Basın toplantısı
- Anadolubank'ın 2005 yılı değerlendirmesi ve 2006 yıl sonu hedefleri yeni projeleri ve son ürünü Wonder Card'ın tanıtılacağı basın toplantısı, saat 10.00'da Hyatt Regency Otel'de yapılacak.

Toplantı
- Axa Oyak'ın, Anadolubank ile imzaladığı acentelik anlaşması ile ilgili toplantı saat 19.00'da Swissotel La Corne d'Or Restaurant'ta yapılacak.

Konferans
- Finans Kulüp ve Kadir Has Üniversitesi'nin "Risk Yönetimi" konulu konferansı saat 14.00'de Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü Konferans Salonu'nda yapılacak.

Panel
- İstanbul Ticaret Odası'nın "Makine Sektörünün Cari Açığa Etkileri" konulu paneli saat 14.00'de İTO Meclis Salonu'nda yapılacak.

Kariyer günleri
- Doğuş Otomotiv Kariyer Günleri Marmara Üniversitesi'nde devam ediyor. Etkinlik, 11.00-12.30 saatleri arasında İbrahim Üzümcü Konferans Salonu'nda yapılacak.

DÜNYA GÜNDEMİ

Mısır'daki patlamaların yankıları devam ediyor
- Mısır'da dün 20'den fazla kişinin ölümü ve 100'den fazla kişinin de yaralanmasına neden olan 3 ayrı patlamanın yankıları devam ediyor.

Irak'ta hükümet kurma çalışmaları
- Cumhurbaşkanı ve Meclis Başkanı'nın seçildiği Irak'ta milli birlik hükümeti kurma çalışmaları hız kazandı. Hükümetin 1 ay içinde kurulması bekleniyor.

Rice'ın Yunanistan ziyareti
- ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice Yunanistan'ı ziyaret ediyor.

Romanya'da binlerce kişi tahliye ediliyor
- Tuna nehrinin taşması üzerine Romanya'da binlerce kişinin tahliyesi devam ediyor.

Parvanov Sırbistan'a gidiyor
- Bulgaristan Cumhurbaşkanı Georgi Parvanov, Sırbistan'ı ziyaret edecek.

Kasuri- Steinmeier görüşmesi
- Pakistan Dışişleri Bakanı Hurşid Kasuri Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier ile Berlin'de bir araya gelecek.

Singh'in Almanya ziyareti
- Hindistan Başbakanı Manmohan Singh Almanya ziyaretine devam ediyor. Singh daha sonra Özbekistan'a geçecek.

Scheffer basın açıklaması yapıyor
- NATO Genel Sekreteri Jaap de Hoop Scheffer, Bulgaristan'da bu hafta yapılacak NATO dışişleri bakanları gayri resmi toplantısı öncesi Brüksel'de basın açıklaması yapacak.

Bakiyev'in Rusya ziyareti
- Kırgızistan Cumhurbaşkanı Kurmanbek Bakiyev'in Rusya ziyareti devam ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber