Beylik Han'ın tarihi dokusu ortaya çıktı

Bursa’nın İnegöl ilçesinde, kurban bayramının dördüncü günü çıkan yangında kül olan tarihi Beylik Han’ın enkazında yapılan kazılarda hanın mimari yapısı ve temel dokusu ortaya çıkarıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Aralık 2013 21:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Beylik Han'ın tarihi dokusu ortaya çıktı

İnegöl Belediyesi'nin hazırlayacağı proje ile Bursa Müzeler Müdürlüğü'nün hazırlayacağı kazı raporunun koruma kurulu tarafından kabul görmesi halinde, Bursa Büyükşehir Belediyesi Beylik Han'ı tekrar ayağa kaldırmak için çalışmalara start verecek. İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Büyükşehir Belediyesi'nce Beylik Han'ın aslına uygun yeniden yapılacağını, 2014 yılı Mart ayı sonuna kadar ilk kazmayı vurmayı hedeflediklerini kaydetti.

Encümen üyelerinin de katıldığı incelemelerin ardından basın açıklaması yapan Aktaş, "Yangının olduğu yer, İnegöl'ün kuruluşundan beri İnegöl ticaretinin kalbinin attığı bir bölge. Ekim ayında meydana gelen yangının ardından siyasi partiler ve sivil toplum örgütleriyle hep beraber seferber olduk. İnsanların acıları, sıkıntıları paylaşıldı, ama hayat devam ediyor. Bu çarşının tekrar ayağa kaldırılması için çalışıyoruz" dedi.

Yapılan kazının ardından uygulanacak restorasyon projesinin hazırlandığını hatırlatan Başkan Aktaş, "Biz Beylik Han'ın orijinalini hiç görmemiştik. Sadece adı vardı. Ancak yangın sonrası orijinal hali ortaya çıktı. Hazırlayacağımız proje ile Müzeler Müdürlüğü'nün kazı raporunu koruma kuruluna sunacağız. Kurul tarafından onaylanmasının ardından Bursa Büyükşehir Belediyesi ihaleye çıkacak. İhalenin ardından baharda inşaatın başlaması planlanıyor" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber