Yaylada mahsur kalan vatandaşları jandarma kurtardı

Ordu’nun Ünye ilçesine bağlı Gentepe Yaylası’nda kar yağışı nedeniyle mahsur kalan vatandaşlar ve hayvanları, jandarma tarafından kurtarıldı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Aralık 2013 22:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yaylada mahsur kalan vatandaşları jandarma kurtardı

Ordu'nun Ünye ilçesine bağlı Gentepe Yaylası'nda kar yağışı nedeniyle mahsur kalan vatandaşlar ve hayvanları, jandarma tarafından kurtarıldı.

Kumru ilçesi Ericek Yaylası'na bitişik olan Ünye ilçesi Gentepe Yaylası'nda Sezai Bakırcı ile 2 çoban, 100 baş küçükbaş ve 25 büyükbaş hayvanla birlikte kar kalınlığının 1 metreye ulaşması ve yolların açılamaması sonucu mahsur kaldı. 156 jandarmayı arayan şahıslar, hayvanlarıyla mahsur kaldıklarını, yolları açılmadığından hayvanlarının birkaç gündür aç ve ölmek üzere olduğunu söyledi. Bunun üzerine harekete geçen Kumru İlçe Jandarma Komutanlığı ve Fatsa Komando Bölük Komutanlığı ekipleri, İl Özel İdaresi greyderlerinin de yardımıyla yaylaya ulaşarak vatandaşları kurtardı.

Hayvanları ölmek üzere olan Sezai Bakırcı, "Birkaç gündür yağan kar yağışı nedeniyle yollarımız kapandı. Burada hayvanlarımızla mahsur kaldık. Jandarmayı arayarak yardım istedik. Allah razı olsun herkes el birliğiyle yardımımıza koştular. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber