Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, bacasız fabrika gibi

Korkuteli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinin öğrencilerinin son yıllarda teknolojik olarak gelişen okuldaki atölyelerde ürettikleri eğitim gereçleri, bölgedeki illerde yapılan okullara satılıyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Aralık 2013 13:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, bacasız fabrika gibi

Korkuteli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri okulda yaptıkları masa ve sıraları diğer okullara satıyor. Son iki yılda öğrencilerin atölyelerde üretimini yaptığı masa ve sıralar başta olmak üzere diğer eğitim gereçleri, Korkuteli, çevre il ve ilçelere yeni açılan okullara gönderildi. Satılan eğitim gereçlerinden okulun döner sermayesi vasıtasıyla para kazanan öğrenciler, böylece aile bütçelerine destek sağlamış oluyor.

Okul Müdürü Hasan Çakmak, okulun yenilenen teknolojisiyle hem üretim yaptığını hem de öğrencilerin mesleki becerilerini geliştirerek onlara para kazandırdığını söyledi.

Okulun Metal İşleri Bölümü son sınıf öğrencileri ise, hem okulda okuduğunu hem de okulun döner sermayesinden para kazanarak aile bütçesine katkı sunduklarını ifade ederek, "Burada mesleği öğrenerek kendimizi geliştiriyoruz. Kendimizi daha da geliştirerek önümüzdeki yıllarda mesleğimi yapmayı düşünüyoruz" dediler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber