Bilecik Belediyesi'nden 'bugünün küçüğü yarının girişimcisi projesi'

Bilecik Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü koordinatörlüğünde "Bugünün Küçüğü Yarının Girişimcisi Projesi" başlatıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Aralık 2013 18:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bilecik Belediyesi'nden 'bugünün küçüğü yarının girişimcisi projesi'

Bilecik Belediyesi ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından akredite edilen eğitim programı, Milli Eğitim Bakanlığı'nın da desteğiyle hayata geçti. Projenin amacının, ilköğretim düzeyinde 5 ve 6'ncı sınıflarda eğitim alan öğrencilerin, girişimcilik kavramını tanımalarını ve genel olarak girişimci düşüncenin temellerini öğrenmelerini sağlamak, öğrencilerin hayal gücü, analitik yaklaşım, planlama, problem çözme, yenilikçilik, risk alma ve sosyal iletişim gibi yeteneklerini geliştirmek olduğu belirtildi.

"Bugünün Küçüğü Yarının Girişimcisi Projesi" ile ilköğretim öğrencilerine gelecekteki yaşamlarında yardımcı olarak, girişimci tutum ve davranışlarını geliştirmesi ve aynı zamanda girişimci yeteneklerinin ortaya çıkarılmasına yönelik eğitimler verileceği bildirildi.

Proje kapsamında öğrenciler, "Girişimcilik Temel Eğitimi", "Yaratıcılık ve Tasarım Eğitimi", "Maliyet Hesaplama ve Bütçe Oluşturma Eğitimi"; "Pazarlama, Reklam, Kampanya Oluşturma Eğitimi", "Proje yönetimi Eğitimi" ve "Proje Danışmanlık" konularında eğitimler alacak.

30 öğrencinin yer aldığı projede, 5 grup öğrenci, projeleri ile yarışacak. Daha sonra aileleri ile proje gerçekleştirecek olan küçük girişimciler, son olarak büyük final ile yarışarak madalyaların ve kupaların sahibi olacaklar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber