Dicle Üniversitesi'nin beden eğitimi sınavı mahkeme kararıyla yenilenecek

Haber Giriş : 27 Nisan 2006 19:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dicle Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nun, 2005-2006 öğretim yılı Özel Yetenek Sınavı'nda kılavuzda belirtilen şartlara uymadığı ve üniversite yönetiminin öğrenci alımında keyfi davrandığı iddia edildi.

Skandal, kendisine sınavı kazanamadığı bildirilen bir öğrencinin, Diyarbakır 1. İdare Mahkemesi'ne suç duyurusunda bulunmasıyla ortaya çıktı. Mahkeme, öğrencinin başvurusu üzerine 29 Ağustos-3 Ekim 2005 tarihleri arasında yapılan sınavı iptal ederek, yürütmenin durdurulmasını istedi. Mahkeme, böylece bir yıl önce sınavda başarısız olduğu belirtilen 27 öğrencinin de yeniden sınava girmesinin yolunu açtı. Buna göre 2005 yılındaki sınavda başarısız bulunan 27 öğrenci, yeni sınavı geçmeleri halinde okula kayıt yaptıracak. Karar, söz konusu sınavda başarılı bulunarak okulda okuyan ve okullarda öğretmenlik stajı yapan 11 öğrencinin geleceğini de etkileyecek. Yeniden yapılacak sınava girecek olan bu öğrenciler, başarısız olmaları halinde okullarına veda etmek zorunda kalacaklar. Ortaya çıkan skandal yüzünden eğitim hayatları tehlikeye giren öğrencilerin velileri, üniversite aleyhine dava açmaya hazırlanıyor.

Halen üniversitede okuyan 11 öğrenciden Meltem Altınakar'ın babası Atıf Altınakar, ?Kızım bir yıldır eğitim görüyor. Devlet bursu aldı. Bütün umudumuzu ona bağladık. Sorumlular hakkında dava açacağım.? derken, Dilek Gül'ün ağabeyi Muharrem Gül ise ?Mahkeme, sınavı kaybeden 27 öğrencinin yapılacak sınavda başarılı olması halinde kayıt yapma hakkını verdi. Bu durumda daha önce kazanamayan öğrencilerden biri kazanırsa bu, okuyan diğer öğrencilerden birinin okuldan ayrılması anlamına geliyor. Skandalın sorumlusu, hesabını vermeli. Dava açacağız.? dedi.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber