Emeklilikte asıl kıyak Arınç'a yapılmış

Haber Giriş : 27 Nisan 2006 08:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

"Arınç'a kıyak emeklilik yolu açıldı' iddiasına yalanlama" başlıklı habere ulaşmak için tıklayınız.


Sosyal Güvenlik Reformu, geniş kitlelerin haklarında kısıtlamalar yaparken, en önemli kıyağın 550 milletvekili arasında sadece Meclis Başkanı Bülent Arınç için yapıldığı ortaya çıktı.

1 Ocak 2007'de yürürlüğe girecek yasanın Cumhurbaşkanı ve Başbakanın durumunun özel olarak düzenleyen 43. maddesi kapsamına, "Meclis Başkanı da" ifadesi eklendi. Cumhurbaşkanlığından ayrılanlara istekleri üzerine, cumhurbaşkanına ödenmekte olan aylık ödeneğin yüzde 40'ı oranında yaşlılık aylığı bağlanıyor. Başbakana da Cumhurbaşkanına bağlanacak yaşlılık aylığının yüzde 75'i kadar yaşlılık aylığı bağlanıyordu. Plan Bütçe Komisyonu Başkan Vekili Altan Karapaşaoğlu, "Bu kapsama yürütmenin iki önemli başı konumundaki Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın özel statüsüne eşi görülmedik şekilde yasama organının başkanı da konulmuş oldu" dedi.

CHP'li Kemal Kılıçdaroğlu, yasama organı başkanının kendisi için böyle özel bir talepte bulunmasının "çok ayıp" olduğunu savunarak şunları söyledi: "550 milletvekili içinde sadece Bülent Arınç, hak etmediği bir emekli aylığı alacak. Kendisini yasamanın dışına çıkarıp, yürütmenin içine koymuştur. Acaba böyle bir ayrıcalığın olduğu başka bir ülke var mıdır? Demokrasi konusunda herkese ders vermeye çalışan Arınç, bu maddeyle kendisine kişisel çıkar sağlamıştır. 550 milletvekili içinde kıyak emekliliği açıkça talep eden ve içine sindiren tek milletvekili Bülent Arınç'tır."

NE KADAR ALIYORLAR:
Emekli Sandığı verilerine göre şu an Cumhurbaşkanı 8 bin 440 YTL, Başbakan 6 bin 330 YTL, milletvekili ise 3 bin 486.63 YTL emekli maaşı alıyor.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber