İstanbul Vergi Dairesi'nden konut kredisi kullananlar hakkında araştırma

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Nisan 2006 09:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Vergi Dairesi Başkanı Akif Ulusoy, konut kredisi kullanan kişilerle ilgili bir araştırma başlattıklarını bildirdi.
Ulusoy, Anadolu Aslanları İşadamları Derneği'nin (ASKON) düzenlediği toplantıda, vergi yasalarında yapılan son değişiklikler ve vergi mevzuatındaki güncel uygulamalar hakkında dernek üyelerini bilgilendirdi.

Mevcut hükümetin vergi indirme politikası izleyen bir hükümet olduğuna işaret eden Ulusoy, ''Hiçbir hükümet güle oynaya vergi artırmaz. Ama şartlar yerine gelirse vergi indirimleri de mümkün. Ve içinde yaşadığımız süreç bunun bir göstergesi'' diye konuştu.
Akif Ulusoy, geçen yılki mükelleflerin 4'te 3'ünün asgari ücretin altında beyanda bulunduğunu anımsatarak, ''Mükellefimizin önemli bir kısmı neredeyse zekata tabi olacak'' görüşünü aktardı.

Geçen yıl mükelleflerin yüzde 27'sinin sıfır matrah bildirdiğini, bu yıl bu oranın yüzde 30'a çıktığını kaydeden Ulusoy, ''Yapılan indirimlerin karşılığını güzel bir şekilde mükellefimizden bekliyoruz'' dedi.

Konuşmasının ardından üyelerin sorularını da yanıtlayan Ulusoy, tekstil sektöründeki KDV indiriminin fason ve aksesuara yansıyıp yansımayacağının sorulması üzerine, aksesuarda muhtemelen böyle bir indirimin söz konusu olmayacağını söyledi. Ulusoy, ''Zannediyorum fasonda yüzde 8'e düşürülme çalışmaları var'' dedi.

Akif Ulusoy, inşaat sektörüne ilişkin bir soru üzerine de bu konuda vergi denetiminde biraz ''cinlik'' yapmaya çalıştıklarını kaydetti.
Ulusoy, ''Konut kredisi kullanan kişilerle ilgili bir araştırma başlattık. Bankalardan 100 bin YTL'nin üzerinde konut kredisi kullanan yaklaşık 7 bin kişiyi inceliyoruz. Yapmak istediğimiz, kullandıkları krediyle satın aldıkları gayrimenkulün değerinin kıyaslamasını yapmak'' diye konuştu.

Konut kredisi kullanan kişilerin, gayrimenkulü değerinden daha fazla göstererek kredi kullanmalarında mahsur bulunduğunu ifade eden Ulusoy, ''Yarın başınıza iş gelirse kusura bakmayın, iyi karşılayamayız. Mükellefler bu konuda dikkatli olsunlar'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber