İHL'li öğrenci: 'Meclis'e öğrencilerin oylarıyla gittim'

Haber Giriş : 27 Nisan 2006 10:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

'KİMSE GÖNDERMEDİ, SEÇİLEREK GİTTİM'

TBMM'de 22 Nisan'da yapılan törende geçici başkanlık koltuğuna oturan Erzurum Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi İbrahim Seyhan, Ankara'ya il öğrenci temsilcisi olarak gittiğini söyledi

27.04.2006 09:03

Kendisini Ankara'daki Öğrenci Meclisi'ne kimsenin göndermediğine işaret eden Seyhan, öğrenci arkadaşları tarafından ?il öğrenci temsilcisi' olarak seçildiğini hatırlattı. Seyhan, Meclis'teki konuşmasında üniversiteye hazırlanan meslek liseli arkadaşlarını sınava motive etmeyi amaçladığını kaydetti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki Çocuk Meclisi'nde en yaşlı üye olması nedeniyle oturduğu geçici başkanlık koltuğunda yaptığı açıklamalarla Türkiye gündemine oturan Erzurum Anadolu İmam Hatip Lisesi son sınıf öğrencisi İbrahim Seyhan, amacının birilerini baltalamak, kötülemek olmadığını söyledi. Basında hakkında çıkan ?bazı kişiler tarafından imam hatip lisesi öğrencisi olduğu için seçilerek gönderildiği' yönündeki iddialara tepki gösteren Seyhan, ?Birilerinin gönderdiği, birilerini arkasına alarak gönderildiği şeklindeki iddialar doğru değil. Beni hiç kimse göndermedi, öğrencilerin oylarıyla oraya gittim. İmam hatip lisesi öğrencisi olarak değil, Erzurum İl Öğrenci Temsilcisi olarak oradaydım.? şeklinde konuştu. Üniversite sınavlarına 2 ay kaldığını hatırlatan Seyhan şöyle konuştu: ?Meslek liseli arkadaşlarımı motive etmek için konuştum. Meclis'teki konuşmamdaki maksat, ?Normal lisede okuyanlar 2 saat çalışıyorsa biz 4 saat çalışacağız, onlar 4 saat çalışacaksa biz 8 saat çalışacağız.' şeklindeydi. Demek istediğim biz çalışmaktan korkmuyoruz. Bunu anlatmak istedim. Her şekilde mutlaka okuyacağımızı anlatmak istedim.?

Katsayı adaletsizliğine isyan

Baba Nuri Seyhan ise oğlunun Meclis'te yaptığı konuşmada hiçbir art niyetinin bulunmadığını ifade ederek, ?Oğlum, sadece imam hatip liselerinin değil, bütün meslek liselerinin önünün açılması için konuştu. Bütün meslek liselerine yönelik uygulanan katsayı adaletsizliğinin giderilmesi için konuştu. 21 yaşında olması ise kimseyi ilgilendirmez. Bu ülkede eğitim eşitliği varsa kaç yaşında okuyacağına kimse karar veremez.? ifadelerine yer verdi.

Öğrencilerde, demokrasi, seçme-seçilme ve oy kullanma kültürünün yerleşmesi, kendi sorunlarını kendi bakış açılarıyla ele almaları, katılım ve hoşgörü anlayışını da içerecek şekilde işlevsel demokrasi bilincinin oluşturulmasının amaçlandığı Okul Meclisi projesi kapsamında Seyhan, önce okulunda meclis başkanı seçildi. Seyhan bu aşamadan sonra bir üst yönetim birimi olan İl Öğrenci Meclisi'nde okulunu temsil etti. İl Öğrenci Meclisi'nin kendi içinde yaptığı seçimde ise Türkiye Öğrenci Meclisi'nde Erzurum'u temsil etmek için hak kazandı. Seyhan, Ankara'da ise Meclis İç Tüzüğü gereği ?en yaşlı üye' sıfatıyla geçici başkan olarak bu koltuğa oturdu. 1985 doğumlu olan İbrahim Seyhan, ilkokulu bitirdikten sonra hafızlık yapmak üzere eğitimine 3 yıl ara verdikten sonra 2002'de Erzurum Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne kayıt yaptırmıştı.

Zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber