Minikler çocuk felcine karşı aşılanıyor

Suriye’de görülen Çocuk Felci (polio) sonrasında Adıyaman’daki 5 yaş altı çocuklar aşılanmaya başlandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Aralık 2013 14:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Minikler çocuk felcine karşı aşılanıyor

Suriye'de görülen Çocuk Felci (polio) sonrasında Adıyaman'daki 5 yaş altı çocuklar aşılanmaya başlandı.

Suriye'ye komşu ve Suriyeli mültecilerin kaldığı illerde polio aşısı yapılmaya başlandı. Bu illerden birisi olan Adıyaman'da da aşılama çalışmalarına start verildi. Adıyaman Vali Yardımcısı Yunus Emre Altıner, Sağlık Müdür Vekili Nurettin Karakayalı, Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Kutlu'nun da katılımı ile gerçekleşen aşılamanın ilki Merkez 1 Nolu Sağlık Merkezi'nde yapıldı.

Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Kutlu, Adıyaman merkezde 200'ün üzerinde kişinin ev ev dolaşarak, aşılama yapacağını, isteyen vatandaşların aile hekimlerine aşılama yaptırabileceklerini söyledi.

Mustafa Kutlu, "Ülkemizde 15 yıldan beri görülmeyen polio hastalığının komşumuz olan Suriye'de görülmesiyle birlikte, ülkemizde Suriye'ye komşu illerimizde geçtiğimiz Kasım ayında ve bu ay 1 haftalık çalışmayla 5 yaş altı bütün çocuklara oral polio aşı uygulaması yapmaktayız. Burada ki amaç halan Suriye'de görülmekte olan çocuk felci vakalarının ülkemizde görülmesini engellemek. Bir hafta içerisinde Adıyaman'da 5 yaş altı 68 bin çocuğa ulaşacağız. Bu dönemde ilimizde Suriyelilerin misafir edildiği kampta ve il genelindeki bütün çocukların aşılanmasını bekliyoruz. Velilerimizden bu aşıları yaptırmalarını bekliyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber