Yargı kararına rağmen 2 bin 300 kişiyi işe alan kamu bankalarına suç duyurusu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Nisan 2006 13:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bağımsız Büro Çalışanları Sendikası, yürütmeyi durdurma kararına rağmen Ziraat ve Halk Bankası'na toplam 2 bin 300 kişi alınmasını onaylayan yönetim kurulu üyeleri hakkında kamu davası açılması talebiyle suç duyurusunda bulundu.

Sendika Genel Başkanı Ayhan Çivi ve beraberindeki sendika üyeleri, öğle saatlerinde Ankara Adalet Sarayı'na gelerek, suç duyurusu dilekçesini Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na sundu. Dilekçede, Danıştay Dava Daireleri Kurulu'nun, 22 Aralık 2005 tarihinde verdiği kararla, Ziraat Bankası ve Halk Bankası'na yeni personel alımına izin veren Bakanlar Kurulu kararının 2. maddesinin yürütmesini durdurduğu belirtildi.

Banka yönetimlerinin, kararın gereğini yerine getirmediği savunulan dilekçede, söz konusu karar ihlal edilerek Ziraat Bankası'na bin 400, Halk Bankası'na ise 900 yeni personel alındığı kaydedildi. Dilekçede, banka yönetim kurulu üyelerinin yargı kararının kendilerine bildirilmesinden sonra personel alımına onay verdikleri iddia edildi.
Dilekçede, yargı kararını uygulamayan Ziraat ve Halk Bankası yönetim kurulu üyeleri hakkında gerekli soruşturmanın yapılarak haklarında kamu davası açılması talep edildi.

Çivi, daha sonra Adalet Sarayı çıkışında yaptığı açıklamada, her iki bankadan, ihtiyaç fazlası olduğu gerekçesiyle toplam 16 bin kişinin diğer kamu kuruluşlarına gönderildiğini belirterek, ''Bankacılık alanında yetişmiş bu kişiler diğer kuruluşlarda atıl bir şekilde israf edilirken, bankacılık konusunda hiçbir deneyimi ve bilgisi bulunmayan 2 bin 300 kişiye yılda 55 milyon YTL ödenecektir'' dedi. Çivi, kamu bankalarının kimsenin ''babasının çiftliği'' olmadığını ifade ederek, tüm toplumun ortak malı olan bu bankalarda halen yönetim kurulu üyeliği yapan kişilerin derhal istifa etmesi gerektiğini savundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber