Üniversite öğrencilerine jeotermalli ısınmada indirimli tarife

16 bin konuttan 13 bininin jeotermal enerjiyle ısındığı Kütahya’nın Simav ilçesinde üniversitede okuyan öğrencilere belediye yüzde 25’lik indirimli tarife uyguluyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Aralık 2013 12:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Üniversite öğrencilerine jeotermalli ısınmada indirimli tarife

Belediye Başkanı Kasım Karahan yüzde 25'lik jeotermal indirim desteğinin ilçede kiralık konutlarda oturan öğrencilere sağlandığını bildirdi.

Üniversitede okuyan öğrencilere yüzde 25 jeotermal indirimli desteğin Belediye Meclisinin kararı kapsamında yaklaşık 5 yıldır uygulandığını vurgulayan Başkan Karahan, "Uygulama belediyemize fazla bir mali külfet getirmiyor. Bunun yanında ilçemizin tanıtımına çok büyük katkılar sağlıyor. Öğrencilerin konaklamak için yurtlar yerine kiralık konutları tercih etmeleri Simav'ın ekonomisine çok büyük destekler sağladığı gibi ilçemizin dışarıdaki tanıtımına çok büyük katkıları oluyor. Öğrencilerimiz ile birlikte aileleri de ilçemizin tanıtımında fahri birer hemşeri gibi davranıyor. Ekonomisinin büyük bölümü termal turizme dayalı Simav'da durma noktasına gelen çarkların dönmesini sağlıyorlar" şeklinde konuştu.

İndirimli tarifeden ilçede 120 konutta kiralık olarak oturan 500 dolayında öğrencinin yararlandığını dile getiren Başkan Karahan, göreve geldikleri 2009 yılından bu yana eğitime sonsuz destek vermenin gayreti içerisinde olduklarını ve 2 bin 500 dolayındaki üniversite öğrencisini ilçenin misafiri ve fahri hemşerisi olarak gördüklerini söyledi.

Başkan Karahan indirimli tarifeden ilçede 25 konutta kiralık oturan oturan 250 dolayında öğrencinin yararlandığını kaydetti

Belediyenin yüzde 25'lik jeotermal indiriminden yararlanan Simav Meslek Yüksek Okulu Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü 1. Sınıf öğrencisi Yeşim Dadaş, "Öğrenci olmayan bu indirimin ne anlama geldiğini anlayamaz" dedi. Öğrenci için yapılan herhangi bir desteğin ekonomik yönü kadar manevi yönü de çok büyük bir anlam taşıyor. Öğrencilere yapılan bu jestten dolayı hem Belediye Başkanımız Kasım Karahan'ı hem de Simav halkını bizi bağırlarına basmış evlatları gibi gördüklerine inanıyoruz. Kendimizi ailemizin yanındaymışız gibi hissediyoruz" dedi.

Simav Teknoloji Fakültesi İmalat Mühendisliği Hazırlık bölümü öğrencisi Oğuzhan Altay, "Bizlere sağlanan yüzde 25'lik jeotermal indirimi sayesinde eğitimimizi daha sağlıklı bir ortamda gerçekleştirme imkanı buluyoruz. Bizlere bu imkanı sağlayan Simav Belediye Başkanımız Kasım Karahan ve belediye meclis üyelerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi. (MY-EFE)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber