Hakkari'de hava kirliliği

Hakkari’de önüne geçilemeyen hava kirliliği vatandaşların tepkisini çekiyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Aralık 2013 12:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hakkari'de hava kirliliği

Özelikle sabah ve akşam saatlerinde şehir semalarında siyah bir bulut tabakası oluşturan hava kirliliği, vatandaşları endişelendiriyor. Hava kirliliğinin ciddi boyutlara ulaştığını ve önüne geçilmediği takdirde ciddi sağlık sorunlarını da beraberinde getireceğini ifade eden vatandaşlar, hava kirliliğinin özellikle astım ve diyaliz hastalarını çok etkilediğini ifade ederek ilgili kurumları göreve davet etti.

Hakkari İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Korkmaz ise, kış aylarında hemen hemen bölgenin tümünde ciddi bir hava kirliliğine şahit olduklarını söyledi. Korkmaz, "Hava kirliliği kışın yakılan kalitesiz kömürden kaynaklanıyor. Biz daha önce de bunun önlenmesine yönelik birtakım girişimlerde bulunduk ancak maalesef bu önlenemedi" dedi.

Hakkari Belediye Başkanlığı Zabıta Müdürü Übeydullah Dündan ise, hava kirliliğinin önüne geçmek için çalışmaların devam ettiğini belirtti. Dündan, "Saat 15.00'ten itibaren ekiplerimiz dolaşıyor, hangi bacadan fazla duman çıkıyorsa bina sahibine tutanak tutuluyor. Şu ana kadar 13 ayrı uyarı tutanağı tuttuk. Yaz aylarında tüm kuruluşları ve kömür satıcılarını kalitesiz kömür konusunda uyarmıştık. Halen de takibini yapıyoruz. Bu işin peşine bırakmayacağız" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber