Eğitim-Sen'den Özel Öğretim Kanunu'na tepki...

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Nisan 2006 14:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BU KANUNUN ÇIKMAMASI İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ

Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, TBMM Eğitim Komisyonu'nda kabul edilen 625 sayılı Özel Öğretim Yasası değişikliğine tepki gösterdi.

Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, TBMM Eğitim Komisyonu'nda kabul edilen 625 sayılı Özel Öğretim Yasası değişikliğine tepki gösterdi.

Çanakkale'de Eğitim-Sen Şubesi'nde bir basın toplantısı düzenleyen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, çıkarılmak istenen kanunun büyük bir hata olduğunu öne sürerek, "Tam da rejim tartışmalarının yaşandığı bir dönemde bu yasanın gündeme getirilmiş olması, olayın başka bir boyutunu da ortaya koymaktadır. Biz buradaki okullara kendi okullarımız diyoruz. Ötekiler bizim okullarımız değildir. Ötekiler sermayenin, sermaye çevrelerinin okullarıdır. Toplumun, kamunun okulları olmadıkları için bunlara bizim okullarımız demeye dilim varmıyor. Onun için özellikle bu ayrımı yapıyorum" dedi.

Temel insan hakkı olan ve her aşaması parasız ve ücretsiz olması gereken eğitimin özelleştirilmesi, hizmet alımı yoluyla özel okulların teşvik edilmesine karşı olduklarını ifade eden Dinçer, "Özel okulculuğun Türkiye'de geliştirilmesi amacıyla bu yasa meclise sevk edilmişti. Dün komisyondan bütün maddeleriyle hiçbir değişikliğe uğramaksızın geçti. Muhalefetin ve komisyondaki diğer kişilerin bütün itirazlarına rağmen maalesef geçti. Bu yasayı kimlerin istediğine baktığınızda, arkasından çeşitli sermaye gruplarını görmek mümkün. AK Parti eğitimde özelleştirme sürecine hız vermiş olmaktadır. Peki biz ne yapacağız? Kurullarımızı hızla toplayacağız ve değerlendirmelerimizi yapacağız. Muhtemelen önümüzdeki hafta veya ondan sonraki hafta, tıpkı sosyal güvenlik ve genel sağlık yasasında olduğu gibi bir oldu bitti ile meclisten geçirilecektir. Parasız, demokratik ve laik eğitimi olmazla olmaz olarak savunan Eğitim-Sen, bu yasanın çıkmaması için her türlü meşru hakkını kullanacaktır" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber