İKA 2013 2. Kalkınma Kurulu Toplantısı Kilis'te gerçekleşti

İpekyolu Kalkınma Ajansı 2013 Yılı 2. Kalkınma Kurulu Toplantısı, ‘İKA 2013 Yılı Faaliyetleri ve 2014 Yılı Çalışma Programı' ve ‘Kalkınma Kurulu Çalışma Komisyonları Seçimi' gündemleri ile toplandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Aralık 2013 18:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İKA 2013 2. Kalkınma Kurulu Toplantısı Kilis'te gerçekleşti

İpekyolu Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu Başkanı ve Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun başkanlığında başlayan toplantıda, 'İKA 2013 Yılı Faaliyetleri ve 2014 Yılı Çalışma Programı' ve 'Kalkınma Kurulu Çalışma Komisyonları Seçimi' gündemleri görüşüldü.

İpekyolu Kalkınma Ajansı'nın bölgedeki her üç ili de kapsayan bir anlayışla bölgenin kalkınması adına faaliyetlerini sürdürdüğünü belirten Kalkınma Kurulu Başkanı Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, Kalkınma Ajanslarının yörenin yerel dinamiklerini harekete geçirmek amacıyla kurulduklarını ifade ederek, "Ajanslar bölgenin kalkınması için finansal kaynak sağlamaktadır. Devletin birçok kurumu gibi kalkınmaya katkı sağlayan üniversitelerin de klasik yönetim anlayışının üzerinde bir anlayışa sahip olması gerekiyor. Bu noktada Gaziantep Üniversitesi kalkınmaya katkı sağlamaktadır. 2023 yılında ülke olarak ilk 10'a girilmesi gerekiyorsa Kalkınma Ajansı ile birlikte dinamik çalışmaların yapılması gerekiyor Göç, eğitim gibi sorunların üstesinden gelmek için bölgedeki girişimci ruh ile birlikte bölgenin kendi dinamiklerinin yalnızca ekonomik değil, sosyal anlamda da kalkınmanın sağlanması gerekiyor" dedi.

Kalkınma Kurulu Üyeleri ile oluşturulacak olan tematik komisyonların bölge için öneminden bahseden Coşkun, Kalkınma Kurulu Üyelerine katılımlarından dolayı teşekkür etti.

İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Bülent Özkan ise ajansa ait kurumsal bilgiler ve Genel Sekreterlik faaliyetleri hakkında bir sunum yaptı. Özkan, sunumunda İpekyolu Kalkınma Ajansı'nın 2013 yılı faaliyetlerinden bahsetti. Özkan ayrıca, 2014 Yılı Çalışma Programı kapsamında Güdümlü Proje Destekleri, Doğrudan Faaliyet Destekleri, Doğrudan Finansman Destekleri gibi birçok alanda destek sağlanacağı, bölgenin kurumsal kapasitesinin artırılmasına yönelik faaliyetlerin gerçekleştirileceğini de sözlerine ekledi.

Kalkınma Kurulu Üyeleri'nin görüşlerinin alınmasının ardından İpekyolu Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu Başkanı Gaziantep Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun tarafından değerlendirme ve kapanış oturumu gerçekleştirildi.

Toplantıya, Gaziantep Üniversitesi Rektörü ve İKA Kalkınma Kurulu Başkanı Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, İKA Genel Sekreteri Dr. Bülent Özkan, Kilis, Gaziantep ve Adıyaman'dan Kalkınma Kurulu Üyeleri katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber