'Deneyimli' bürokrata 'tuvalet sayma' görevi

Haber Giriş : 29 Nisan 2006 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Toprak Mahsulleri Ofisi'nde görevli 19 bürokrat, "deneyimli" oldukları gerekçesiyle taşra teşkilatlarında tuvalet, duş, klima sayıp, ihtiyaçları belirlemekle görevlendirildi.

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), eskiden üst düzeyde görev yapan, iktidar değişiklikleriyle müşavirlik kadrosuna kaydırılan bürokratları emekliliğe zorlamak için ilginç görevlendirmelere imza atıyor. Yaşları 41 ile 64 yaşında değişen 19 bürokrata verilen son görev, taşra teşkilatındaki tuvaletleri saymak oldu. TMO Genel Müdürü İsmail Kemaloğlu imzasıyla Personel ve Eğitim Daire Başkanlığı'na gönderilen yazıya göre, uzman ve müşavirlerden oluşan 19 bürokrat, Anadolu'daki çeşitli illere giderek, kuruma ait tesislerin banyo, tuvalet, mutfak malzemesi, klima, masa gibi ihtiyaçlarını saptayacak. Bürokratlar 3 gün içinde eksiklikleri saptayıp hazırlayacakları raporu Genel Müdür'e sunacak.

"DENEYİMLİ BAKIŞ"
TMO Özel Şube Müdürlüğü tarafından kaleme alınan görevlendirme yazısında, tuvaletlerinin sayılmasını 'hasat döneminde personele rahat bir çalışma ortamı hazırlama' gerekçesi gösterildi. Tuvalet saymaya gidecek bürokratlara 200 YTL harcırah verilecek. Yazıda, şöyle deniliyor: "Tesislerde dinlenmek, duş almak gibi zorunlu ihtiyaçları giderecek alt yapının olmadığı yönünde şikayetler dile getirilmektedir. Yoğun hasat döneminde özveri ile çalışan personelimizin rahat bir ortamda çalışması için gerekli alt yapının kurulması kurumsal verimlilik açısından önem taşımaktadır. Bundan dolayı, tesislere alım kampanyası başlamadan önce bu mekanların ihtiyaçlarının irdelenmesinde 'banyo, tuvalet, mutfak malzemesi, klima, masa, koltuk, dinlenme mekanı vb.' Şube Müdürleri dışında bilgi ve deneyim sahibi personelin bakış açısıyla tespit yapılmasına gerek duyulmuştur." Aralarında kurumda senelerce çalışmış, bölge müdürlüğü, genel müdür yardımcılığı gibi görevlerde bulunmuş 19 bürokrat ise, bu görevlendirmenin "yıldırma amaçlı" olduğunu savundular. Defalarca görevden alınıp, mahkeme kararıyla iade edilen, ancak göreve başlatılmayan bürokratlar arasında "tuvalet denetimi" benzeri geçici görevlendirmelerle Türkiye'yi defalarca dolaşanlar var. Eski bir bölge müdürü, "3 günlük tuvalet görevi yine iyi, 2-3 aylığına gönderildiğimiz oluyor" diye yakındı.

sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber