Efkan Ala: Piyasadan dolarları kim topladı?/ Video

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 30 Aralık 2013 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İçişleri Bakanı Efkan Ala, TRT 1'de katıldığı programda, 17 Aralık operasyonunda çeşitli kurum ve kuruluşların piyasadan dolar topladığını ima ederek, "Maalesef borsadaki çöküş ve dolardaki yükseliş 104 milyar dolar oldu. Şimdi doları kim aldı. Ben bir şey söylüyorsam tesadüf değil. Bunun şu ana kadarki Türkiye'ye maliyeti 104 milyar dolar bunlar ortaya çıkıyor. Kim bilgileri sızdırıyor ve kimler kazanıyor" dedi. Geçen hafta içerisinde gündeme gelen iddialarda, Gülen grubuna yakın olan finans kurumunun, operasyonu önceden bildiği için parasını dolara yatırarak 2 milyar dolar kazanç elde ettiği, belirtilmişti.

PİYASADAN DOLARLARI KİM TOPLADI? BİLİYORUZ

Bakan Ala, konu ile ilgili şunları söyledi:

"Maalesef borsadaki çöküş ve dolardaki yükseliş 104 milyar dolar oldu. Şimdi doları kim aldı. Ben bir şey söylüyorsam tesadüf değil. Bunun şu ana kadarki Türkiye'ye maliyeti 104 milyar dolar bunlar ortaya çıkıyor. Kim bilgileri sızdırıyor ve kimler kazanıyor.

CAN HAVLİYLE SALDIRIYORLAR!

Yap işlet devret modeliyle büyük proje yapılıyor. Devletten 5 kuruş para çıkmazken devlet soyuluyor diye şayiaa..100 milyar dolarlık yolsuzluk var diyorlar. Türkiye'nin belediyeler dahil yatırım bütçesi 40 milyar dolar.

İçişleri Bakanı: Suçu neden beklettiniz?

ETİLER POLİS OKULU

Etiler Polis Okulu peşkeş çekildi diyorlar. Bu 100 milyar dolarlık operasyonun omurgasını oluşturuyor. Külliyen yalan ve iftira. Can havliyle saldırıyorlar. Bir kere devir yok. Biz Büyükşehir Belediyesine protokolle devrediliyor. Büyükşehir Belediyesi orayı kendi şirketine dahi devretmedi. Bunu da terör organizasyonu olarak görüyor, değerlendiriyorlar. Ben çok terör tanımı nitelemesi gördüm ama bu kadarını ilk defa görüyorum. Bu kabul edilebilir değil, rezalettir. Akıl tutulmasıdır, izah edilemez.

BÜYÜKŞEHİR'E DEVİR

Büyükşehir'e devir sonrası karşılığında polislerimiz için 327 lojman yapılmış. Bunun karşılığında Türkiye'nin birçok şehrinde polis lojmanı ve polis evi, polis okulu ve il emniyet müdürlüğü yapılacak... Henüz son protokol de imzalanmamış. Polis okulu ve arazi karşılığında 430 milyon dolarlık yatırım istendi. Üstelik kamudan kamuya yapıldığında daha fazlasını alabiliyoruz. Biz polisin sorunlarına çözüm üretmeyecek miyiz.

GÜNEYDOĞU'DA BİR İLDE BİR YAPI

Güneyde bir ilde başabaş bir yapı var. Orada valiyi de iktidar partisini de tüm muhalefet partilerini de il başkanlarını da devlet içerisinde dinliyor. Önce orada sonra Türkiye genelinde siyasete dizayn etmek için kullanıyorlar. Üstelik bunu hakim kararıyla yapıyor. Biz bu tür yapıları kim yaparsa yapsın bulur ortaya çıkarırız. Bu tür kayıtdışı operasyonlar sadece Ak Parti'ye değil tüm partilere yapılıyor. Siyaseti dizayn etmeye müsaade etmeyiz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber