Rönesans Eğitim Vakfı İdil'in Dirsekli Köyündeki çocukları sevindirdi

Çağdaş ve gelişen Türkiye için sosyal sorumluluk bilinci ile eğitim, sağlık, kültürel ve bilimsel alanlarda katkı sağlamayı amaç edinen Rönesans Eğitim Vakfı, bu kez Şırnak'ın İdil ilçesinin Dirsekli köyünde ihtiyaç sahibi çocuklara mont, kazak, bot ve kitap ulaştırdı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Aralık 2013 18:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Rönesans Eğitim Vakfı İdil'in Dirsekli Köyündeki çocukları sevindirdi

Uluslararası inşaat sektörü dergisi Engineering News Records'un (ENR) 2013 yılında yayınladığı 250 En Büyük Uluslararası Müteahhitler Listesi'nde, Türkiye'nin 1'nci Dünyanın 64'ncü, büyük inşaat firması olan Rönesans Holding ile Ilıcak Ailesi'nin düzenli bağışlarıyla ülkenin geleceğine hizmet eden ve merkezi Ankara'da bulunan Vakfın yardımları, binlerce kilometre mesafeden İdil'in Dirsekli Köyü İlk ve Ortaokulu'na getirilirken, çocuklar büyük bir coşkuyla karşıladı. Ana sınıfından 8'nci sınıfa kadar toplam 142 öğrencinin eğitim-öğretim gördüğü okulda, 142 adet mont, 142 adet kazak, 142 adet bot ve 2000 adet 100 temel eserden oluşan kitaplar, İdil Kaymakamı Ali Karakaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Şerif Çelikkaya, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Bülent Dayanan ile Okul Müdürü Ahmet Ak tarafından öğrencilere dağıtıldı. Öğrencilere yardımların dağıtımı sırasında en büyük mutluluğu ise bu yardımların okula ulaşmasını sağlayan okulun İngilizce Öğretmeni Özlem Çakaloğulları oldu. Rönesans Eğitim Vakfı Başkanı Jale Ilıcak'a gönderdiği mail mesajında, öğrencilerinin soğuk kış günlerinde çok üşüdüklerinden bahseden Özlem öğretmen, ''Bu ricamın geri çevrilmeyeceğine inanıyordum. Çok mutluyum" dedi.

Eğitim Vakfı Başkanı Jale Ilıcak; "Sivil toplum kuruluşu Rönesan Eğitim Vakfı olarak eğitim faaliyetlerine destek oluyoruz. İngilizce Öğretmeni Özlem Çakaloğulları'nın, Rönesans Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu'na yazdığı ve öğrencilerin ihtiyaç duyduğu yardımları anlattığı mail vakfımızı harekete geçirerek, Şırnak'ın İdil ilçesinin Dirsekli köyüne 142 adet mont, 142 adet kazak, 142 adet bot ve 2000 adet 100 temel eserden oluşan kitap setlerini gönderdik" diye konuştu.

İdil'in Dirsekli köyüne gönderilen malzemeler öğrencilere dağıtıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber