Bahabey Çamlığı bakıma alındı

Çorum Orman İşletme Müdürlüğü tarafından 1960 yılında oluşturulan Bahabey Çamlığı’nda bakım çalışması başlatıldı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Ocak 2014 22:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bahabey Çamlığı bakıma alındı

Çorum Orman İşletme Müdürlüğü tarafından 1960 yılında oluşturulan Bahabey Çamlığı'nda bakım çalışması başlatıldı.

Orman İşletme Müdürlüğü ve Çorum Belediyesi Park Bahçeler Müdürlü tarafından ortaklaşa yürütülen çalışmada orman amenajmanına göre müdahale yapılıyor. Çalışma kapsamında miadını ömrünü tamamlayan ve şeklen bozuk olan çam ağaçları siper ağaçların yaşamasına engel olan ağaçlar sahadan çıkarılıyor. Bu sayede bölgede sağlıklı bir ormanlık alanı oluşturulması hedefleniyor.

Park Bahçeler Müdür Vekili Zübeyir Tuncel ile birlikte çalışmalar hakkında bilgi veren Orman İşletme İl Müdürü Halil Oflu, tohumların toprağa düşmesinden yetişkin bir ağaç olmasına kadar her aşamada ormanlara müdahale edildiğini, sağlıklı ve iyi bir orman oluşması için bakım çalışması yapılması gerektiğini söyledi.

Orman İşletme Müdürlüğünün toplam 285 bin hektar orman sahası bulunduğunu dile getiren Oflu, "Son yıllarda yapılan yoğun rehabilite ve ağaçlandırma çalışmaları ile bozuk ormanlarımız büyük oranda iyileştirilmiş, açıklık sahalarda ise ağaçlandırma çalışmaları devam etmektedir. Çam ve meşelik alanlarda yıllık ortalama 4-5 bin hektarlık alanda sıklık bakımı çalışmaları yapılmaktadır. Yapılan bu bakım çalışmaları ile yangına, böceklere ve rüzgara dayanıklı sağlıklı ormanlar kurulmasını hedeflenmekte, orman köylüsüne iş gücü ve yakacak odun ihtiyaçları karşılanmaktadır" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber