Radikal: İptal edilen Açoköğretim Yönetmeliği 'adresini' buldu

Haber Giriş : 02 Mayıs 2006 06:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İptal edilen Açık Öğretim Lisesi Yönetmeliği değişikliğinden 56 bin 486 kişi yararlandı. Bunun 15 bin 564'ü, yani yüzde 25'i imam-hatipli. Meslek liselerinde imam-hatipli oranı ise yüzde 8

Milli Eğitim Bakanlığı'nın geçen aralık çıkardığı, ancak Danıştay'ca üç ay sonra yürürlüğü durdurulan Açık Öğretim Lisesi Yönetmeliği değişikliğinin imam-hatiplilere yönelik fırsat olduğu rakamlarla doğrulandı. Değişiklikten yararlananların yüzde 25'i imam-hatip lisesi mezunu. İmam-hatiplilerin meslek liseliler içindeki oranı ise yüzde 8. Açık Öğretim Lisesi Yönetmeliği değişikliğinden 15 bin 564 imam-hatip lisesi (İHL) öğrencisinin yararlandığı ortaya çıktı. Bunlardan 13 bin 804'ünün İHL'den mezun olması dikkati çekti. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, başvuru sahiplerinin ÖSS'ye genel lise diplomasıyla katılabileceğini savundu.
CHP'li Mustafa Gazalcı'nın soru önergesini yanıtlayan Bakan Çelik, şu bilgileri verdi:

'ÖSS'de engel değil'
"Danıştay yürürlüğü durdurana kadar 56 bin 486 kişi değişiklikten yararlandı. İHL'den mezun olan 13 bin 804 öğrenci üniversite sınavlarında katsayılardan yararlanmak için genel lise diploması almak için başvurdu. Geri kalan bin 760 İHL'li ise ara sınıf geçiş hakkından yararlandı."

Çelik, bu konuda yargı içtihatları bulunduğunu belirterek, şöyle dedi: "Söz konusu 56 bin kişinin 27-28 Mayıs 2006'da gerçekleştirilecek Açık Lise sınavına ve sınavda başarılı olmaları durumunda da kazanacakları genel lise diplomasıyla isteyenlerin 11 Haziran'da gerçekleştirilecek olan üniversite sınavlarına girmelerinde yasal bir engel görülmemektedir."

ÖSYM: Geçersiz
Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) ise genel lise mezunu olarak başvurularının geçersiz sayılacağını açıklamış, AÖL mezunu olarak başvuranların eski okullarından başvurması için fırsat tanımıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber