Şener: Kredi kartı borçlarının yüzde 39'u yapılandırıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Mayıs 2006 11:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, kredi kartı borçlarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin uygulamanın dün akşam itibariyle sona erdiğini belirterek, geçici verilere göre borç tutarının yüzde 39'u için başvuru geldiğini açıkladı.

Anadolu Ajansı'na açıklamalarda bulunan Şener, 652 bin 280 kredi kartında toplam 1 milyar 239 milyon YTL tutarındaki borcun düzenlemeden yararlanma hakkı bulunduğunu hatırlatarak, 4 banka dışındaki bankalara 182 bin 890 kişinin, toplam 475 milyon 885 bin YTL tutarındaki borcunu yeniden yapılandırmak için başvurduğunu söyledi.

Bazı bankalar, alacaklarının tahsilini hukuk bürolarına bıraktıkları için verilerin tamamının henüz toplanamadığını belirten Şener, Halkbank, Asya Kalkınma Bankası, Akbank ve Turkishbank'ın verilerinin söz konusu rakamlara dahil olmadığını kaydetti.

Kredi kartı sayısında yüzde 28, borç tutarında ise yüzde 39 oranında yeniden yapılandırma başvurusu gerçekleştiğini ifade eden Bakan Şener, verilerin tamamlanmasıyla bu oranların yüzde 50'yi rahatlıkla aşmasını beklediğini vurguladı.

Bakan Şener, başvurmayanların sorunlarının ise sistemden değil, kendilerinden kaynaklandığını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber