Unakıtan: IMF'ye erken borç ödeme hazırlığımız yok

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Mayıs 2006 12:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "İstersek IMF'ye olan borcu öderiz. 2-3 taksit yapar, yine öderiz" yönündeki sözlerini ekonominin geldiği noktayı vurgulamak için söylediğini belirterek, erken ödenme konusunda bir çalışma ve Başbakan Erdoğan'dan gelen bir talimat olmadığını söyledi.

Unakıtan, Milli Piyango İdaresi'nin Savunma Sanayi Destekleme Fonu'na 2005 yılı kar payının aktarılmasına ilişkin olarak düzenlenen törenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Unakıtan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın IMF'ye olan borçların 2-3 taksitte ödenebileceğine ilişkin sözlerinin anımsatılması üzerine, bu sözlerin ekonominin böyle bir olanağa kavuştuğunu gösterme amacı taşıdığını belirterek, borçların 2-3 taksitte ödenmesine ilişkin bir hazırlık ya da Başbakan Erdoğan'dan gelen bir talimat olmadığını bildirdi.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Başbakan Erdoğan, hafta sonunda AKP'nin Kırklareli 2'nci Olağan İl Kongresi'nin açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin IMF'ye olan borcunu 24 milyar dolardan 13 milyar dolara indirdiklerini belirterek, "24 nere, 13 milyar dolar nere? Var da ödüyoruz, olmayan ödeyebilir mi? İstesek şu anda hepsini ödeyebiliriz evel Allah" demişti.

AKP iktidarı döneminde Merkez Bankası'nın IMF'ye borcunu ödediğini belirten Erdoğan, "İstersek IMF'ye olan borcu öderiz. 2-3 taksit yapar, yine öderiz. O gücümüz var. Ama bizim IMF ile çalışmamızın şu anda ülkemize faydası var. Milli çıkarlarımız neyi gerektiriyorsa biz onu yapıyoruz, onu yaparız. Onun için bu noktada aşık atmaya kalkmasınlar.

Bunlar bizi bilmiyor, ama millet bizi çok iyi biliyor" diye konuşmuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber