Poliklinikler SSK'ya dava açtı

Haber Giriş : 02 Mayıs 2006 13:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
>

Ayaktan tedavi merkezlerinin SSK'nın tek yanlı ve anlamsızca aldığı kararları eleştiren Tüm Sağlık Kuruluşları Derneği ( TÜMSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ahmet Özdemir kurumun çifte standart uyguladığını tüm görüşmelerinin bir sonuç vermediğini sağlık kuruluşları daha fazla kan kaybına uğramaması için avukatı aracığıyla kendi kurumu adına dava açtığını belirtti.

02.05.2006 12:55

..!

Bu haksız ve tek taraflı uygulama durdurulmadığı taktirde milli yatırımlar çöpe gidecek..!

Tüm Sağlık Kuruluşları Derneği Başkanı Dr. Özdemir, SSK'nın tek taraflı uygulama sonucu orta ve küçük ölçekli sağlık kuruluşlarının giderek küçüldüklerini kısa zaman içerisinde önlem alınmazsa kan kaybına uğrayarak kapanma noktalarına geleceklerini belirtti. 'Yapılan bu uygulama ne kamu vicdanı açısından sağlıklı bir karar nede böyle bir yaptırımının yasalarımızda yeri vardır' dedi.

Tümsad başkanı Özdemir, 'Teknolojik cihazlarla donatılan ayaktan tedavi merkezlerini hiçe sayarak mayıs 2005 tarihinde özel hastanelerden sağlık hizmeti satın alan SSK kurumu yılların emeğini ve birikimini yanlış uygulama sonucu atıl duruma düşürmüştür. Bunca emeği ve yatırımları çöpe atacak kadar zengin miyiz?' dedi. Sağlık sistemindeki yanlı ve adil olmayan uygulamayı da eleştiren Özdemir, 'Ayaktan tedavi merkezlerini zor durumda bırakılmıştır. Bu tür yanlı uygulamayı sağlık kuruluşları olarak anlamakta zorluk çekiyoruz. Hiçbir gerekçe beyan etmeden SSK kurumu özel Poliklinik , tıp merkezleri ve dal merkezleri ile anlaşmaya yanaşmıyor.' dedi. Yaklaşık sekiz aydır bakan ve müsteşarlar düzeyinde görüşme yaptıklarını görüşmelerden sağlıklı bir cevap alamadıklarına değindi. Özdemir, Başbakana tüm çabalarına rağmen ulaşamadıklarını, tek çare olarak yapılan çiftte standarta dur demek için kendi kurumu adına avukatı aracığıyla İstanbul nöbetçi mahkeme kanalı ile Ankara idare mahkemesine SSK Sağlık İşleri genel müdürlüğünün 17.02.2006 tarih ve 10284 sayılı işleminin yürütmesinin ve durdurulması talebi ile iptal dava açtıklarını bu davaların yurt geleninde yaygınlaşacağını söyledi.

Tümsad yönetim kurulu başkanı Dr.Ahmet Özdemir, ' Bizim bilmediğimiz yetkililerin bildiği bazı gerçekleri öğrenmek istiyoruz. Sosyal barış ortamı oluşması için bu çiftte standartta uygulamaya son verilmesinin gerekiyor. Ucuz ve kaliteli hizmet almak varken pahalı bir hizmet alımı yapılıyor bunu da anlamakta güçlük çekiyoruz., SSK kurumu ayaktan tedavi merkezlerinden hizmet satın almaya başlarsa şunu iddia ediyoruz ki halk sağlık hizmetlerine daha kolay ulaşarak kaliteli ve ucuz maliyette tedavi olacaktır. Ayaktan tedavi merkezlerinde muayene ve diğer tetkik tahliller ucuz olduğundan halk fahiş ücret ödemekten kurtulacak, SSK kurumu ve devlet bu anlaşmadan karlı çıkarak kazanç sağlamış olacaktır. Özdemir, Başbakanın bu konuya el atmasını ve bir an önce bu adaletsizliği durdurmasını tüm sağlık kuruluşları olarak istediklerini belirtti.

haber 10

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber