TBMM Üstün Hizmet Ödülleri verildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Mayıs 2006 14:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM'nin ilk kez düzenlediği Üstün Hizmet Ödülleri, TBMM Başkanı Bülent Arınç tarafından sahiplerine verildi.

27 kişi ve kuruluşa verilen ödül dolayısıyla TBMM'de düzenlenen törene, TBMM Başkanı Bülent Arınç, devlet bakanları Beşir Atalay ve Nimet Çubukçu, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, TBMM başkanvekileri, milletvekilleri, valiler ve çok sayıda davetli katıldı. Arınç, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Meclis'in, milletin meclisi, demokrasinin kalbi ve millet iradesinin temsil yeri olduğuna işaret etti.

Millete hizmet edenlere, vefakarlık ve kadirşinaslık olarak, maddi anlamda mütevazı, manevi anlamda çok büyük değeri olan bir ödül takdim ettiklerini belirten Arınç, Üstün Hizmet Ödülü'nün, 19 ilden 27 kişi ve kuruluşa verildiğini kaydetti. Arınç, geçen yıl Prof. Dr. Gazi Yaşargil'e Onur Ödülü verdiklerini, ancak bu yıl bu ödülü vermediklerini, Üstün Hizmet Ödülü'nün ise geçen yıldan kaldığını dile getirdi. Arınç, çok sayıda başvuru olduğunu, bunları değerlendirerek, 29 Ekim'in kutlandığı haftada yine ödül vereceklerini söyledi.

"MECLİS TARAFINDAN TAKDİMİ ÇOK ANLAMLI"

"Ne mutlu ki böyle bir milletin çocuklarıyız" diyen Arınç, gayretli, çalışkan, kazandığını milleti için harcayan çok değerli kişiler bulunduğunu ifade etti. Arınç, "Bunlardan sadece bir tutamını ödüllendiriyoruz. Fakirlik ve yoksulluk içinde büyümüş, çalışmış, gayret etmiş, kazandıklarının büyük kısmını, memleketine, milletine bir borç olarak ödemiş insanlar karşımızda" diye konuştu.

Arınç, yaşı ne olursa olsun ödül alanları, "eli öpülesi kişiler" olarak nitelendirerek, "Ben de hepsinin ellerinden öpüyorum" dedi.

Pek çok kuruluşun buna benzer ödüller verdiğine işaret eden Arınç, şöyle devam etti:

"Ama burası TBMM. Bir hafta önce 86. yıldönümünü kutladık. Büyük Atatürk'ün, Anadolu'nun seçkin insanlarıyla Meclisimizi açtığı, bağımsızlık mücadelesini yürüttüğü, zaferi kazandığı Cumhuriyet'i ilan etti. Bugün dünya gözünde bağımsız bir Türk devletinin varlığını sağlayan o günden bu yana 86 yıl geçti.

Meclisimiz her zaman vardı, her zaman milletimizi temsil etti ve onunla gurur duydu. Dolayısıyla bu ödülün Meclis tarafından takdim edilmesi çok anlamlıdır.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da toplantıya katılacaktı. Ancak daha sonra beni telefonla arayarak, Bakanlar Kurulu ve diğer toplantılar nedeniyle yorulduğunu, dinlenme ihtiyacı içinde olduğunu ve toplantıya katılamayacağını söyledi." TBMM Başkanvekili ve Kültür, Sanat ve Yayın Kurulu Başkanı Nevzat Pakdil de ödül alacak adayları belirlemenin kolay olmadığını dile getirerek, bunda emeği geçen herkese teşekkür etti, ödül alanları kutladı.

"ÜLKEYE HİZMET, EN BÜYÜK İBADET"

Daha sonra Arınç, 27 kişi ve kuruluşa, "ülke ve millete ulusal ve uluslararası düzeyde üstün hizmetlerde bulunmaları, Türkiye'nin tanıtımına katkı sağlamaları, halkın refahı, eğitimi, mutluluğu ve sosyal gelişimi için yararlı hizmetler sunmaları" dolayısıyla, berat ve altın kaplama madalyalarını verdi.

Törende İzzet Baysal Vakfı adına ödülü, Vakfın Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Baysal alırken gözleri doldu ve İzzet Baysal'ın, ölümünden sonra da unutulmamasından duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Mardin İl Genel Meclisi kararıyla Mardin Valiliğince aday gösterilen Erdem Holding Yönetim Kurulu Başkanı Zeynel Abidin Erdem, ödülünü alırken, İstanbul-Ankara Süryani Ortodoks Cemaati Ruhani Lideri ve Patrik Vekili Yusuf Çetin ve Mardin Metropoliti Saliba Özmen'i de yanına çağırdı.

Yusuf Çetin, Erdem'in, çok anlamlı bir ödüle layık görüldüğünü belirtti. "Ülkemizi ve insanlarımızı çok çok seviyoruz" diyen Çetin, Mardin'in, bunu fazlasıyla hak ettiğini kaydetti. Arınç'ı "canı gönülden" kutladığını ve alçak gönüllüğünü takdir ettiğini belirten Çetin, ülkeye ve insana hizmetin, en büyük ibadet olduğunu kaydetti.

Törene, Çetin ve Özmen'in yanı sıra Türkiye Süryani Katolik Patrik Vekili Yusuf Sağ da katıldı.

Kültür-sanat hayatına ve Türkiye'nin tanıtımına sağladığı katkılardan dolayı Neşet Ertaş da Üstün Hizmet Ödülü'nü Arınç'tan aldı.

Bülent Arınç, birkaç gün önce Ertaş'la birlikte olduğunu, 2 saat boyunca onun eserlerini dinlediğini ve Ertaş'ın herkes tarafından aday gösterilebilecek bir isim olduğunu kaydetti.

Arınç'ın, "Saz yok, bağlama yok. Niye böyle tek başına geldiniz?" diye espri yapması üzerine Ertaş, "Kahı saz, kahı söz, kahı cilve, kahı naz" diye karşılık verdi.

Ertaş, ödülünü, "Davullarıyla, zurnalarıyla, saz ve kemanlarıyla düğünlerimizden bayramlarımıza, doğumumuzdan ölümümüze kadar hizmet vermiş büyüklerimiz adına almak istiyorum" diyerek aldı.

Üstün Hizmet Ödülü'nü alan diğer kişi ve kuruluşlar şöyle:

Hacı Ali Akın, Mehmet Refik Altaş, Oral Baytok, İbrahim Bodur, Hacı Boydak, Ahmet Çalık, Ömer Duruk, Şakir Eczacıbaşı, Mehmet Erdemoğlu, Ahmet Eren, Cafer Recai Gizer, Recep Salih İşgören, Emine ve Zehra Kadıköylüoğlu, Abdülkadir Konukoğlu, MADO Gıda Sanayi A.Ş, Cemil Özgür, Güler Sabancı, Metin Sözen, Süheyla Tahaoğlu, Mehmet Tekerlek, Şevket Yardımcı, Kazım Yılmaz ve Prof. Dr. Sabahattin Zaim.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber