Bakan Koç'tan belediye başkanlarına: Lafın uzunu aptala anlatılır

Haber Giriş : 02 Mayıs 2006 15:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakan Koç, kendisine uzun brifing vermeye hazırlanan belediye başkanlarına ?Lafın uzunu aptala anlatılır? diyerek kısa konuşmalarını istedi.

Bakan Koç, turizme tahsis edilen koy ve turistik beldelerin altyapılarını incelemek üzere bugün Bodrum'a geldi. Bakan, Milas-Bodrum Havalimanı'nda Muğla Valisi Temel Koçaklar, Bodrum Kaymakamı Abdullah Kalkan, Belediye Başkanı Mazlum Ağan, Yalı Belediye Başkanı Anavatan Partili İsmail Altındağ ve partililer tarafından karşılandı. Havaalanında sık sık telefonu çalan Bakan Koç, eliyle ağzını kapatarak ve zaman zaman sinirlenerek yanıt verdi.

Karayoluyla Yalı Beldesi'ndeki ?Sea Garden Tatil Köyü'ne geçen Bakan Koç yanındakiler, turizmci Samim Baki Yıldırım'a ait ?Cobra King' isimli 34 metrelik lüks ahşap gulet yata binerek denize açıldı. Tekneye binmeden önce gazetecilerin ?Soru sorabilir miyiz?? sözlerine sinirlenen Bakan Koç ?Hayır soramazsınız? diyerek yata bindi.

Bakan Koç Yalı sahilinden tekneyle ayrıldıktan sonra Orak Adası, Küçük Kisebük, Kisebük, Dargın, Mavi Koy ve Salta koylarını gezdi. Bakan Koç'un teknesine bazı turizm sektör temsilcileri alınmadı. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca bir süre önce 3 ayrı tesise tahsis edilen ve toplam 2 bin 550 yataklı turizm tesislerinin yapılacağı Kisebük Koyu ve Gökova'da tekneyle gezinti yapan Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, yaklaşık 4 saat süren inceleme ardından Yalı Beldesi'ndeki Sea Garden Tatil Köyü sahilinde gazetecilere açıklama yaptı.

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Aydın, Denizli ve Muğla'nın turizmde son yıllarda büyük gelişmeler kaydettiğini ancak çevre, doğa ve altyapı sorunlarının hadsafhada olduğunu söyledi. Koç, şöyle devam etti: ?Cennet gibi koylara, doğa güzelliklerine sahibiz. Turizmdeki yeni atılımların neler olabileceği mevzusunda, yeni anlayışa gitmemiz gerekiyor. Bu yeni anlayış içinde müzakereler yapıyoruz. Ama meseleleri katiyyen magazinleştirerek çarpıtmamak, sağduyu ile yaklaşmak gerek. Koylarımızı gördük, bu bölgenin belediye başkanları ile müzakereler yapacağız. Turizm bölgelerinin çevre, belediyecilik açısından hem de turizm açısından problemleri var. Bu problemleri akıllı uslu çözüm ile halletmemiz gerekiyor. Bu çözüm yoluna giderken her türlü fikre açık ama saptırmalara fırsat vermeyen anlayışla yol bulacağız. Altyapı, çevre ve benzeri sorunları magazinleştirmeden, belediyeler ve sivil toplum örgütleri ile elele vererek çözeceğiz. Meseleye belediyecilikten çevreciliğe, turizm yatırımlarından alternatif turizmin sorunlarına kadar çok yönlü eğileceğiz. Sorunların büyük bölümünün tespitini yaptık. Makro ölçekteki sorunları makro ölçekte planlar ve programlar yaparak çözeceğiz. Netice itibarıyla bölgede altından kalkılamayacak sorun yok ancak ikinci konutları da ben yaptırmadım.?

Bakan Koç denizcilerin kendisine verdiği Denizciler Derneği şapkasını hediye olarak kabul edip başına taktı. Sea Garden Tatil Köyü toplantı salonunda Yarımada Belediyeler Birliği'ne üye 11 belediye başkanı ve turizmcilerle birlikte yarımadanın altyapı ve çevre sorunlarının tartışıldığı brifinge katılan Koç, brifingin yarım saat süreceğini öğrenince tepki gösterdi. Koç, ?Lafın uzunu aptala anlatılır. Allah'a şükür ben öyle değilim, bunları belediye başkanlarımızın da anlaması lazım, bana kısa sürede anlatın, 5 dakikalık sorunları 25-30 dakikada anlatamayacak kişi zaten belediye başkanlığı yapamaz? diyerek brifingi başlattı. Yarımada Belediyeler Birliği temsilcileri sinevizyon gösterisi eşliğinde yarımadanın sorunlarını anlattı.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber