Öğretmene zor görev

Haber Giriş : 03 Mayıs 2006 07:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İçişleri Bakanlığı'nın valiliklere gönderdiği genelgede, "İlk ve ortaöğretim okullarında PKK'ya karşı öğretmenlerden oluşan komiteler oluşturulması, PKK'nın el attığı çocukların belirlenmesi ve sorunlarının çözülmesi" talimatı verildi

İçişleri Bakanlığı, valiliklere gönderdiği "gizli" bir genelgede, "İlk ve ortaöğretim okullarında terör örgütü PKK'ya karşı branş öğretmenlerinden oluşan komiteler oluşturulması" talimatı verdi. Genelgede, öğretmen komitelerinin örgüt tarafından istismar edilen çocukları tespit ederek çözüm bulması istendi.

Varoşta 'tespit'
Genelgede, valiliklerin de Doğu-Güneydoğu Anadolu'dan göç edenlerin yaşadığı kentlerde oluşturdukları varoşların "demografik, sosyal, ekonomik, psikolojik" durumlarını tespit etmeleri istendi.
ANKA'nın haberine göre, İçişleri Bakanlığı Toplumla İlişkiler Daire Başkanlığı'nın (TİDB), "Bölücü Faaliyetlere Yönelik Eylem Planı" konulu genelgesi doğrultusunda ilköğretim okulları ve liselerde oluşturulacak komiteler, özellikle Doğu ve Güneydoğu'da PKK'nın istismar ettiği çocukları tespit edecek. Komite, bu çocukların eğitim, barınma gibi sorunlarını çözmelerinde yardımcı olacaklar.

Yurtlarda seminer
Öğrencileri terör örgütlerine karşı bilgilendirmek ve bilinçlendirmek için tüm okul, yurt ve pansiyonlarda düzenli olarak seminer, konferans ve panel düzenlenmesi için valiliklere talimat verildi. Genelgede şu talimatlar yer aldı:

Farklı dil ve lehçelerin öğrenimi yapılırken, bunlardan herhangi birinin eğitim/öğretim dili olmasına izin verilmeyecek.
Kürtçenin eğitim dili olarak kullanılması konusunun, "Bağımsız Kürdistan ve Kürt Ulusu Yaratma" gayretlerinin bir parçası olduğu hususunun, PKK ile bağlantısı ortaya konulacak.

Göç alanları incelenecek

Türkçe ve Türk Kültürü derslerine katılım teşvik edilecek, bu dersler zorunlu olacak.
Bölücü örgütlerin istismarını önlemek için Doğu ve Güneydoğu'dan göç etmiş vatandaşların Kocaeli, Adana, İstanbul, İzmir, Mersin, Yalova, Denizli, Aydın, Manisa, Antalya, Ankara, Bursa, Muğla ve Sakarya illerinin varoşlarında oluşturduğu alanlar tespit edilecek. Bunların demografik, sosyokültürel, ekonomik durumlarını belirleyen çalışma yapılacak.
PKK'ya mali katkıda bulunanlarla mücadele edilecek.

Gazalcı: Bu tür komiteler yanlış

Denizli Milletvekili eğitimci Mustafa Gazalcı, şu değerlendirmeyi yaptı:
"Çözüm değil. Eğitim açısından sakıncalı. Komite kurup izleme anlayışı doğru değil. Eğitimcilerin görevi, iyi eğitimli insanları topluma kazandırmaktır. Bu tür çocuklar varsa, bunlara daha iyi eğitici yöntemler ve uzmanlar yardımıyla rehberlik edilmesi gerekir. Türkiye'de bu yönde çalışma yok. Uzmanı ve destek görevlileri olmayan bu tür komiteler sıkıntı olur. Polisiye önleme dönüşür ve sonuç vermez."

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber