Cumayeri köy yollarında heyelan tehlikesi

Düzce’nin Cumayeri ilçesine bağlı Hamascık ve Kızılözüm köy yollarında meydana gelen heyelanın büyük tehlike arz ettiği ve bir an önce yola dolgu yapılması gerektiği tespit edildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Ocak 2014 16:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İl Genel Meclisi Köye Yönelik Hizmetler ve Tarım Komisyonu üyeleri heyelanın meydana geldiği Cumayeri'ne bağlı Hamascık ve Kızılözüm köy yollarında incelemelerde bulundu.

Hazırlanan raporda heyelanın büyük tehlike arz ettiği belirtilerek "Komisyon olarak söz konusu heyelan bölgesine uzman kişinin de görmesinin daha uygun ve verimli olacağını düşünerek yanımıza İl Özel İdaresi çalışanı Jeoloji mühendisi Abbülselam Kılıç'ı da alarak gittik. Heyelanın yolu kısmen kullanılamaz hale getirdiğini tehlike arz ettiğini ivedilikle yapılması gerektiğini heyelanı biriken suların toprak altına sızmasının daha da tetiklediğini tespit ettik. Bizimle birlikte gelen uzman kişide aynı görüşte olduğunu, heyelan bölgesindeki toprağın tamamen boşaltılıp dranaj çalışması yapıldıktan sonra kaya parçaları ile dolgu yapılarak yolun yeniden kullanıma açılması gerektiğini bizlere sözlü olarak beyan etti. Söz konusu heyelan ile ilgili Özel İdare yetkililerince de görüştük ve komisyonumuza buranın ve Cumayeri ilçemizde bulunan diğer heyelanların havaların müsait olduğu günlerde ivedilikle yapımım gerçekleşeceğini belirttiler" denildi. Rapor tüm meclis üyelerince oy birliği ile kabul edildi.

Kaynaşlı İl Genel Meclis Üyesi Harun Veziroğlu, komisyonun incelemesinin ardından alana dolgu çalışması yapıldığını ve tehlikenin giderildiğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber