Erdoğan, Erkan Mumcu'dan 10 bin YTL tazminat kazandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Mayıs 2006 12:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Anavatan Partisi (ANAVATAN) Genel Başkanı Erkan Mumcu'nun Vatan Gazetesi'nde yayımlanan bir röportajı nedeniyle açtığı davada 10 bin YTL manevi tazminat kazandı.

Ankara 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü duruşmasına, Erdoğan'ın avukatı Fatih Şahin ile Vatan Gazetesi'nin avukatı Ülkü Harhar ve Mumcu'nun avukatı Emre Kalender katıldı.

Şahin, dava dilekçesindeki beyanlarını tekrarlayarak davanın kabul edilmesini talep etti. Mumcu ve Vatan Gazetesi'nin avukatları ise röportajdaki ifadelerin kişilik haklarına saldırı oluşturmadığını savunarak, davanın reddi yönünde karar verilmesini istediler.

Yargıç Hüseyin Ünaldı, davayı kısmen kabul ederek davalılar Mumcu, Vatan Gazetesi ve röportajı yapan Devrim Sevimay'ın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ortaklaşa 10 bin YTL manevi tazminat ödemesine karar verdi.

Erdoğan'ın avukatı Fatih Şahin tarafından 6 Nisan 2005 tarihinde açılan davanın dilekçesinde, Mumcu'nun, Vatan Gazetesi'nin 13 Mart 2005 tarihli nüshasında yer alan "YÖK'ten vazgeç, Başbakan ol" başlıklı röportajında, Başbakan Erdoğan'la ilgili "iftira niteliğinde, gerçek dışı, haksız ve hukuka aykırı" ifadelere yer verildiği ifade edilmişti. Dilekçede, Mumcu'nun söz konusu gazetede yer alan açıklamalarına yer verildikten sonra, şu görüşlere yer verilmişti:

"Davalı Erkan Mumcu'nun, Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı, 'YÖK ile ilgili yasal düzenlemelerden, türban sorununu çözmekten vazgeçmek karşılığında Başbakan olmakla, böyle çirkin bir pazarlık içerisine girmekle, bu konudaki çözümün geciktirilmesini, CHP'ye siyasete girmesinin tavizi olarak vermekle, ülke sorunları ile ilgili gizli pazarlıklar yürütmekle' itham etmesi, hukukun himaye etmeyeceği deredeki ağır ve haksız bir saldırıdır. Davalı Erkan Mumcu, siyasi eleştiri sınırlarını aşarak yaptığı bu küçük düşürücü, aşağılayıcı, tahkir ve tezyif edici açıklamalarıyla, Sayın Erdoğan'ın Anayasa ve yasalarla teminat altına alınan şahsiyet haklarını ve kişisel manevi değerlerini ihlal etmiştir." Dilekçede, Erkan Mumcu ile röportajı yayınlayan Vatan Gazetesi ve röportajı yapan Devrim Sevimay'dan 100 bin YTL'in faiziyle tahsili istenmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber