Kamu-Sen: KEY Hesaplarında Hükümet Taraflarla Mutabakat Sağlasın

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 03 Mayıs 2006 16:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşleri Komisyonu da konut edindirme yardımının hak sahiplerine ödenmesi ile ilgili yasa tasarısı 2 Mayıs Salı günü (dün) saat 16.00'da görüşüldü.

Komisyon toplantısına Türkiye Kamu-Sen adına Genel Başkanımız Bircan Akyıldız ve Genel Sekreterimiz Fahrettin Yokuş katıldı. Tüm komisyon üyelerine Türkiye Kamu-Sen'in konut edindirme yardımı ile ilgili raporu dağıtıldıktan sonra söz alan Genel Başkanımız Bircan Akyıldız, konuyu 4 yıldır hükümetlerle yapılan toplu görüşmelerde gündeme getirdiklerini ve KEY hesaplarının tasfiyesi ile ilgili kararın toplu görüşme tutanaklarında da yer aldığını ifade ederek, tasarının sosyal taraflarla mutabakata varıldıktan sonra TBMM'ne getirilmesi gerektiğini belirtti. "1987 ile 1995 yılları arasında ödemelerini tam olarak yapan bir çalışanın KEY hesabında biriken anaparasının bin 833 YTL olduğunu ve ödemenin bu tutarın üstüne ilgili mevzuatla belirlenen yatırım araçlarının getirilerinin de eklenerek yapılması gerektiğini" dile getiren Akyıldız; ve tasarıda ödeme süresi ile nemalandırma şekillerine itiraz ettiklerini, bu konularda uzlaşma sağlanmadan yasanın çıkarılmaması gerektiğini" vurguladı.

Akyıldız ayrıca; daha önce tasarrufu teşvik fonunun tasfiyesinin sosyal taraflarla mutabakata varıldıktan sonra gerçekleştirildiğini ve ödemelerde herhangi bir sorunun yaşanmadığını KEY hesaplarının tasfiyesinde de bir sorun çıkmaması için karşılıklı mutabakatın şart olduğunu belirtti.

Komisyon Başkanı Prof. Dr. Cevdet Erdöl ise görüş ve talepleri plan ve bütçe komisyonuna aktaracağını, Türkiye Kamu-Sen'in görüş ve önerilerinin komisyonda tartışılacağını belirtti.

Bu arada Türkiye Kamu-Sen, çalışanların hak kaybına uğramaması için TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyeleri nezdinde girişimlerini şimdiden başlatarak, Hazine Müsteşarı Sn. İbrahim Çanakçı ile görüştü ve Hazineden Sorumlu Devlet Bakanı Sayın Ali Babacan'ın sosyal tarafları toplantıya çağırmasını talep etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber