Çocuklar infaz memuruna robokop gibi saldırmış

Ak Partili Ayşe Türkmenoğlu Sincan Cezaevi’nde çocukların dövüldüğüne dair iddialara ilişkin çarpıcı açıklamalar yaptı. Türkmenoğlu, “Babaları amcaları yaşlarında insanları dövüyorlar. İyi ki görüntüler varmış, yoksa memurlar aklanamazdı” dedi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Ocak 2014 07:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çocuklar infaz memuruna robokop gibi saldırmış

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu bünyesinde kurulan Cezaevi Alt Komisyonu Başkanı ve AK Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu, Sincan Cezaevinde çocukların dövüldüğü iddialarına ilişkin, "Görüntüleri izledikten sonra hayal kırıklığına uğradım. Çocuklar birer robokop gibi saldırıyorlar, infaz koruma memurlarının tepelerine çıkıp, yumruk atıyorlar. Babaları, amcaları yaşında insanları dövüyorlar" dedi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Türkmenoğlu, komisyona resmi bir başvuru olmadan BDP milletvekilinin talebiyle 1 Ocak'ta yaşandığı iddia edilen olayı incelemek üzere 5 milletvekili ve 2 uzmandan oluşan heyetle Sincan Cezaevi'ne gittiklerini söyledi.

Konu çocuk olduğu zaman hepsinin çok hassas davrandığını, söylenti olup olmadığına bakmaksızın olayı araştırdıklarını ifade eden Türkmenoğlu, bugün Sincan Cezaevi'nde müşahadeye alınmış 11 çocuktan 3'ü ile görüştüklerini belirtti. Türkmenoğlu, her iki koğuşta yaşananları çocuklardan dinlediklerini ve hatta çocuklardan birinin kamerayı kırdığını söylediğini anlattı. Daha sonra görüntüleri izlediklerini anlatan Türkmenoğlu, şöyle devam etti:

"Memurlar dosyalarla, yukarıdaki çocuğun sayım için inmesini bekliyor. O arada çocuklardan bir tanesi baş memura kafa atıyor. Memur o darbenin etkisiyle sendeliyor ve arkaya düşüyor. Yukarıda hasta olduğunu söyleyen çocuk da iniyor, diğer memurlara vurmaya çalışıyor. Çocuklar ellerine ne geçirdilerse, gardiyanlara saldırıyorlar."

Görüntülerde memurların çocukları etkisiz hale getirmeye çalıştıklarının yer aldığına dikkati çeken Türkmenoğlu, şunları söyledi:

'Saldırı planlı gibiydi'

"İlk önce çocuklarla konuştuğumda, görüntüleri izlemeden önce çok sinirlendim, çok üzüldüm ve etkilendim. Ama o görüntüleri izledikten sonra hayal kırıklığına uğradım doğrusu. Çocuklar birer robokop gibiydi. Saldırıyorlar ve memurların tepelerine çıkıp, yumruk atıyorlar. Korkunç bir şeydi. Babaları, amcaları yaşında insanları dövüyorlar. Memurların elinde hiçbir şey yok. Çocuk cezaevi olduğu için cop dahi yok. Sadece bir dosyayla girmişler sayım almaya çalışıyorlar. Bu olay bana çok ani gelişen bir olay gibi gelmedi karşılıklı iki koğuşun birbiriyle işaretleşmesiyle planlı gibiydi."

Türkmenoğlu, "Yarın Adalet Bakanı ile görüşeceğim, izin versinler o görüntüleri yayınlasınlar. Çünkü ne kadar anlatsak kafalardaki o şüpheler gitmeyecek. İyi ki de o görüntüler varmış. Çünkü çocukların o söylemlerinden sonra infaz koruma memurları kendilerini hiçbir şekilde aklayamazlardı" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber