MEB: 1 milyonluk tazminatı müdür ödesin

7 yıl önce yaşanan kazada, İzmir'den Kapadokya'ya geziye giden otobüste bulunan çoğu çocuk 33 kişi ölmüştü.

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 07 Ocak 2014 09:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
MEB: 1 milyonluk tazminatı müdür ödesin

7 yıl önce 33 kişinin öldüğü okul kazası için 1 milyon TL tazminat ödeyen Milli Eğitim Bakanlığı, "Parayı ölen şoför ve okul müdürü ödesin" diye dava açtı. Şoförün ailesi reddi miras yaptı.

33 kişinin ölüm faturası şoförle müdüre çıktı

İZMİR'deki Zafer İlköğretim HP 1 Okulu öğrencileri, 14 Nisan 2007'de Kapadokya gezisi için yola çıktı. İddiaya göre 66 kişinin içinde olduğu otobüs, şoför Cumhur Çolak'ın uyuması sonucu "Aksaray yakınlarında kum yüklü kamyonla çarpıştı. Kazada çoğu öğrenci 33 kişi hayatını kaybetti. Kazanın ardından ölenlerin yakınları sigorta şirketinden yüklü miktarda cumhur Çolak para alırken, 12 aile Milli Eğitim Bakanlığı'na manevi tazminat davası açtı. Mahkeme, ölenlerin yakınlarının tazminat talebini yerinde bularak 12 aileye 1 milyon TL ödenmesine karar verdi.

AİLESİ REDDİ MİRAS YAPTI

7 yıl önce, İzmir'den Kapadokya'ya gezi için ilkokul öğrencilerini götüren otobüs kaza yaptı ve 33 kişi hayatını kaybetti. Milli Eğitim Bakanlığı, dava açan 12 aileye 1 milyon TL tazminat ödedi. Bakanlık, olayda ihmali olabilecek okul müdürü, kazada ölen otobüs şoförü ve firmaya rücu (geri alma) davası açtı firmaya 'rücu' (geri alma) davası açtı.

Devam eden davada, okul müdürünün, kaza anında otobüste olmadığını ve olay-da tüm kusurun şoförde olduğu gerekçe-siyle davaya dahil edilemeyeceği yönünde görüş verdiği öğrenildi. Bilirkişi raporunda ayrıca Çolak'ın ailesinin de reddi miras yaptığı ve tazminattan sorumlu tutulamayacağının belirtildiği kaydedildi.

1 milyon TL istenen Okul Müdürü

Bakanlık, ödediği 1 milyon lirayı tahsil etmek için Okul Müdürü Süleyman Karabulut, kazada ölen otobüs sürücüsü Cumhur Çolak ve çocukları taşıyan

Süleyman Karabulut, kazanın ardından zor günler yaşadıklarını ve uzun süre olayın etkisinde kaldıklarını söyledi. Karabulut, "Mahkemelerin görevlendir-diği bilirkişiler de olay anında bulunma-dığım ve kazada 8'de 8 olarak şoför suçlu olduğu için davaya dahil edile-meyeceğim yönünde görüş verdi. Mahkeme devam ediyor" dedi.

Mert Neşet MUSLU

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber