Belde de görevli eş durumu özrü isteyebilir mi?

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 08 Ocak 2014 00:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Soru: Belde/köy/kasaba da görevli öğretmen bu yerleşim yerlerinin bağlı oldugu il/ilçe merkezine eş durumu/sağlık özrü yer değiştirme talebinde bulunabilir mi?

Cevap: ... ili/ilçesi .... Beldesi .... ilkokulunda ... Öğretmeni olarak görev yapmakta iken Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünün 19/12/2013 tarih ve 3920852 sayılı ve "Özür durumundan yer değiştirmeler" konulu yazısı ekinde yer Alan 2014 Yarıyıl Tatili Öğretmenlerin İl İçi Ve İller Arası Özür Durumuna Bağlı Yer Değiştirme Duyurusunun giriş kısmında yer alan "Bakanlığımıza bağlı eğitim kurumlarında görevli öğretmenlerin il içi ve iller arasında sağlık ve eş durumu özrü ile genel ve özel hayatı olumsuz etkileyen nedenlere bağlı yer değişiklikleri 06/05/2010 tarihli ve 27573 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde belirtilen tarihler arasında yapılacaktır." açıklamalarına göre 06/05/2010 Tarihli ve 27573 Sayılı Resmi Gazete'de Yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama Ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinnin "Özür durumuna bağlı yer değiştirmeler" başlıklı 35. maddesi hükümlerine göre özür durumu işlemleri gerçekleştirilmektedir.

Yönetmeliğin "Özür durumuna bağlı yer değiştirmeler" başlıklı 35. maddesi 5. fıkrasında; "(5) Özür durumundan yer değişikliği işlemlerinde; ilçe teşkilatı bulunmayan il merkezleri ve bu illerin diğer ilçeleri, büyükşehir belediyesi statüsünde olan illerin ilçeleri, beldeler ve köylerin her biri ayrı bir yerleşim yeri olarak değerlendirilecek ve bu yerleşim yerleri arasında yer değişikliği yapılabilecektir. Bu yerleşim yerlerinin içindeki eğitim kurumları arasında özür durumundan yer değişikliği yapılmaz." hükümleri bulunmaktadır.

Bu hükümlere göre ... ili/ilçesi ... Beldesi ilçe/il merkezinden ayrı bir yerleşim yeri olduğundan öğretmenin eşinin il/ilçe merkezinde görevli olması nedeniyle eş durumu özrü başvurusunun kabul edilmesi gerekmektedir.

Ahmet KANDEMİR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber