Yaşlı kadının yüzüklerini gasp eden sanığa 22 yıl hapis istemi

Adana'da yaşlı kadının başını duvara vurarak parmağındaki altın yüzükleri gasp ettiği öne sürülen tutuklu sanık hakkında, 22 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Ocak 2014 23:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yaşlı kadının yüzüklerini gasp eden sanığa 22 yıl hapis istemi

Olay, 30 Kasım 2013'te merkez Seyhan ilçesi Sarıyakup Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, süt ve yoğurt satarak geçimini sağlayan Müslüme İnce'nin (83) evine yoğurt alma bahanesiyle giren bir kişi, yaşlı kadının başını duvara vurduktan sonra parmağındaki iki altın yüzüğü ve cebindeki 80 lirasını alarak kaçtı. Olayla ilgili çalışma başlatan polis, gaspçının olayın meydana geldiği mahalledeki bir ayakkabı imalathanesinde çalıştığını belirledi. İmalathaneye giden ekipler, eşkali verilen Ramazan Ö.'yü (34) gözaltına alarak Adana Emniyet Müdürlüğü'ne götürdü. Suçlamaları kabul etmeyen şüpheli şahıs, çıkarıldığı Nöbetçi 3. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından tutuklandı.

"YUVAMIN YIKILACAĞINI SÖYLEDİM, YÜZÜKLERİ VERDİ"

Şüpheli Ramazan Ö. ifadesinde, "Borcum olduğunu ve yüzükleri almam gerektiğini, yoksa yuvamın yıkılacağını söyledim. Tehdit etmedim. Kendi gönül rızasıyla verdi. Giderken de elini öptüm. Bana 15 gün süre verdi. 'Bunun aynısını getir' dedi. Ben suçsuzum" dedi.

Soruşturmasını tamamlayan cumhuriyet savcısı, olayla ilgili iddianamesini hazırladı. Adana 9. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianamede Ramazan Ö. hakkında 'konut dokunulmazlığını ihlal etme, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma ve silahla yağma' suçlarından 22 yıla kadar hapis cezası istendi. Sanığın yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber