Uyuşturucuyla mücadelede rekor kıılrdı

Türkiye'de geçen yıl yürütülen uyuşturucuyla mücadele çalışmalarına tonlarca esrarın ele geçirildiği Diyarbakır damgasını vurdu.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Ocak 2014 12:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Uyuşturucuyla mücadelede rekor kıılrdı

- Nurten Aslan

Diyarbakır'da geçen yıl İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince özellikle kırsal alanda yoğunlaştırılan operasyonlarda Türkiye'de ele geçirilen 150 ton esrarın 89 tonu Diyarbakır'da bulundu.

Özellikle kırsal alanda yapılan 635 operasyonda, 89 ton esrar, 56 milyon kök Hint keneviri ele geçirildi.

Uyuşturucu operasyonlarında gözaltına alınan 791 kişiden 382'si tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Hakan Cem Çetin, AA muhabirine, 2013 yılının şubeleri açısından çok önemli bir yıl olduğunu, hem ele geçirilen hem de imha edilen uyuşturucu miktarı ile rekor bir yılı geride bıraktıklarını söyledi.

Çetin, kırsalda çok büyük operasyonlar gerçekleştirildiğini ifade ederek, en az 400 personelle hava destekli operasyonlar yapıldığını kaydetti.

Uyuşturucuya yönelik 635 operasyon gerçekleştirildiğini, operasyonlarda 40 tonu toz, 89 ton esrar ele geçirildiğine dikkati çeken Çetin, önceki yıl 13 ton esrar ele geçirildiğini, önceki yılla kıyaslandığında geçen yıl ele geçirilen uyuşturucu miktarında yüzde 400'ün üzerinde artış meydana geldiğini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber