Balıkesir TOKİ'de yangın: 1 ölü, 2 yaralı

Balıkesir'de bulunan toplu konutları A-3 Blokları 5.katta meydana gelen yangında can pazarı yaşandı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 10 Ocak 2014 16:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Balıkesir TOKİ'de yangın: 1 ölü, 2 yaralı

BALIKESİR'in Karesi İlçesi'nde, toplu konutlarda çıkan yangında 50 yaşındaki Yaşariye Bayram, dumandan zehirlenerek yaşamını yitirken, evlerinin beşinci kat penceresinden atlayan, biri zihinsel engelli 2 oğlu ise ağır yaralandı.

Eşinden boşandığı ve iki çocuğuyla yaşadığı öğrenilen Yaşariye Bayram'a ait, Yeni Mahalle TOKİ Konutları'ndaki A-3 Blok beşinci kattaki dairenin salonunda, bugün saat 00.30 sıralarında elektrikli ısıtıcıdan yangın çıktı. Bir oda, bir salondan oluşan evi alevler sardı. Yaşariye Bayram, çocukları 20 yaşındaki Kenan Ergül ve 13 yaşındaki zihinsel engelli İ.E. evde mahsur kaldı. Anne Bayram, evi saran yoğun dumandan etkilenerek yaşamını yitirirken, biri zihinsel engeli, diğeri ise psikolojik tedavi gördüğü öğrenilen iki oğlu, panikle beşinci kattaki evin penceresinden atladı. Yaklaşık 15 metre yükseklikten toprak zemine düşerek ağır yaralanan iki kardeş, komşularının haber vermesi üzerine gelen 112 Acil servis ekibi tarafından Balıkesir Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yoğun bakıma alınan iki kardeşin hayati tehlikelerinin sürdüğü bildirildi.

İtfaiye ekipleri, 10 katlı binanın üst katlarındaki 135 kişiyi binanın yangın merdiveninden tahliye ederken, alevler su sıkılarak diğer katlara sıçramadan söndürüldü. Yangının söndürülmesinin ardından eve giren itfaiye ekipleri, anne Bayram'ın cesediyle karşılaştı. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

"ATLAMA DEDİK, DİNLETEMEDİK"

Görgü tanıklarından Tunay Kamacı, "Tam anlamıyla can pazarı yaşandı. Yangın çıktığında biz vatandaşlarla polisler vardı. Çocuklar pencereye çıktı. Biri atladı. Çimlerin üstüne düştü. İkinci çocuğa 'atlama' dile telkinlerde bulunduk. Ama dinletemedik. O da kendini boşluğa bıraktı. Yangında çamaşır makinası, buzdolabı, yataklar yanmış. Yalıtım için, ses geçirmemesi için kullanılan straforların da etkisiyle her yeri alevler almış. Komşuluk görevimizi yapmaya çalıştık. İtfaiyeye, polis, 112 hepsi seferber oldu ama kurtaramadık, olmadı" dedi.

"NE YARDIMA GİDEBİLDİK NE DE DIŞARI ÇIKABİLDİK"

Aynı binada evi bulunan Selçuk Besleme de yangın anında ne yardıma gitme ne de dışarıya çıkma imkanlarının olmadığını vurgulayıp, "Olay sırasında balkondaydık. 'Yangın var' sesleri üzerine dışarı çıkmak istedik. Ancak çıkış, kapısı dumanla kaplıydı. bu nedenle çıkamadık, yardımda edemedik. Yeniden balkona çıktık. Sanırım yangın çıkış merdivenine açılan kapının kilidi bozukmuş. İtfaiye ekipleri kapıyı kırarak, bizi dışarı çıkardı" diye konuştu. Yangınla ilgili, soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber