Aksaray'da 460 işçi sigorta altına alındı

2013 yılını kayıt dışı istihdamla mücadele yılı olarak ilan neden ve kayıt dışına yönelik ciddi çalışmalar yapan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 2013 yılında Aksaray’da 460 sigortasız olarak çalışan işçiyi sigorta altına aldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Ocak 2014 12:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Aksaray'da 460 işçi sigorta altına alındı

Konuyla ilgili bilgi veren SGK Aksaray İl Müdürü Saffet Çalışkan, amaçlarının Türkiye genelinde yüzde 37'lerde seyreden kayıt dışı çalışma oranını en az seviyeye indirebilme olduğunu belirterek, "Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi 2013 yılını da Sosyal Güvenlik Kurumu olarak kayıt dışı istihdamla mücadele yılı olarak değerlendirdik. Bu kapsamda Aksaray'da Sosyal Güvenlik Denetmenlerimiz sürekli olarak denetim ve çalışmalar yaptılar. Yapılan çalışmalar neticesinde 831 iş yeri denetlendi. Denetimler çerçevesinde 460 kayıt dışı çalışan işçiyi kayıt altına aldık" dedi.

KAYIT DIŞI ORANINI DÜŞÜRMELİYİZ

Kayıt dışı istihdamın sadece sigortasız çalışanlar anlamına gelmediğini belirten SGK İl Müdürü Çalışkan, "Kayıt dışı denince sadece sigortasız çalışan anlamına gelmiyor. Aynı zamanda yüksek maaş alıp da düşük ücretten sigortası gösterilenlerde kayıt dışı çalışana giriyor. Kayıt dışı ile mücadele kapsamında büyük ölçüde çalışma yaptık. 170 ihbar hattımıza da çok sayıda ihbarlar geldi. Ülke bütçesinin yüzde 50'sine yakın bir bütçeye hitap eden kurumumuzun tek gelir kaynağı sigorta primleridir. Bu anlamda şu anda resmi kayıtlara göre yüzde 37'lere hitap eden kayıt dışı oranını olabilir seviyelere düşürmek için kurum olarak bütün gayreti göstereceğiz. Önümüzdeki yıllarda en azından yüzde 20'lere indirmemiz gerekiyor" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber