Bakan Özak: Tüm belediye başkanlarına eşit mesafedeyiz...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Mayıs 2006 14:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, ''İller Bankası ile belediyeler arasında patron ilişkisi varken, bizim dönemimizde bu uygulamaya son vererek, ortaklık ilişkileri başlatıldı'' dedi.

İller Bankası tarafından Afyonkarahisar'da düzenlenen 10. Mahalli İdareler Eğitim ve İstişare toplantısının açılışında konuşan Bakan Özak, İller Bankasıyla belediyeler arasında yaşanan problemlerin, yerini sevgi ve saygıya bıraktığını söyledi.

Belediye başkanlarına seslenen Bakan Özak şunları kaydetti:

''İller Bankası ile belediyeler arasında takım ruhu oluşturuyoruz. Takım ruhuyla başarıdan başarıya koşuyoruz. Hangi partiden olursanız olun, bizim adalet anlayışımız, insana hizmet etme anlayışımız, parti kuruluşumuzdaki düşünce anlayışı, bugün belediyelere yaptığımız katkılarla ortaya çıkıyor. Hangi partiden olursa olsun, belediye başkanlarımız ayın 15'i olduğu zaman (acaba bana para gelecek mi? Ne kadar para gelecek?) diye düşünmüyor. Bu uygulama belirli bir prosedüre bağlanmış gidiyor. Çünkü biz şuna inanıyoruz, (bize rey verdiniz, bizden hizmet alırsınız) olayı yok. Bu ülkenin her ferdi ve her karış toprağı kutsaldır. Tüm belediye başkanlarına eşik mesafedeyiz.'' Bakan Özak, daha sonra, Afyonkarahisar ve çevresindeki karayollarında incelemelerde bulundu.

İller Bankası'nın, Mahalli İdareler Eğitim ve İstişare toplantısı 3 gün sürecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber