Başesgioğlu: Sosyal güvenlikte radikal dönüşüm zorunlu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Mayıs 2006 14:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, "Dünyada yaşanan yarışa ayak uydurabilmek için sosyal güvenlik, çalışma hayatı ve eğitimde cesaretle çok köklü radikal dönüşümler yapmak zorundayız" dedi.

Başesgioğlu Muğla Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen "AB Üyelik Sürecinde Sendikalar" konulu sempozyumda yaptığı konuşmada, sendikaları demokrasinin vazgeçilmez kuruluşlarından birisi olarak gördüklerine işaret ederek, "Bunu, sadece AB'ye uyum süreci gibi dar bir perspektife sokmak yanlış olur. Türkiye İLO'ya (Uluslararası Çalışma Örgütü) 1932 yılında üye olmuştur. Kurtuluş Savaşı sürecinde Atatürk, maden işçilerinin hakları ile ilgili yasal düzenlemelerin yapılmasına öncülük etmiştir. Bugün İş Kanunumuz dünyada bir çok ülkeyle benzerlik arz ediyor" dedi.

Bakan Başesgioğlu, 2812 ve 2822 sayılı yasalarla ilgili çalışmaların sürdüğünü de ifade ederek, şöyle konuştu:

"Bu yasaları çıkarmak konusunda kararlıyız. Bu 2 yasanın bir an önce çıkması arzusundayız. Bütün çabamız bu yasaların Türkiye şartlarına uygun olması içindir. Çatışma üzerine değil, birlikte yaşama üzerine tesis edilmiş bir çalışma hayatına ihtiyacımız var. Hazırladığımız Sosyal Güvenlik Reformu tamamen Türk akademisyen ve bürokratlarının ürünüdür. Türkiye'yi geleceğe hazırlama konusunda önemli sorumluluklarımız var. Çok köklü radikal dönüşümler yapmak zorundayız. Dünya'da yaşanan yarışa ayak uydurabilmek için sosyal güvenlik, çalışma hayatı ve eğitimde cesaretle çok köklü radikal dönüşümler yapmak zorundayız."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber