Büyükşehir konservatuvarı türkülerle coşturdu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı Türk Halk Müziği Koro Topluluğu, gösterdikleri performans ile dinleyenlerden büyük alkış aldı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Ocak 2014 13:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Büyükşehir konservatuvarı türkülerle coşturdu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı Türk Halk Müziği Koro Topluluğu, gösterdikleri performans ile dinleyenlerden büyük alkış aldı.

Kurulduğu yıldan bu yana yetiştirdiği bir çok müzisyen, yorumcu ve bestekarıyla müzik dünyasına önemli katkılar sağlayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı, son olarak düzenlediği Türk Halk Müziği Konseri ile dinleyenlerini coşturdu. Leyla Atakan Kültür Merkezi Dr. Şefik Postalcıoğlu Salonunda gerçekleşen konser ile halk müziği sevenler keyifli saatler geçirdiler.

Doğu Anadolu, Güney Doğu Anadolu ve Kerkük Bölgesine ait Türkülerden seçilen bir repertuar ile uzun süren çalışma döneminin ardından sahneye çıkan Türk Halk Müziği koro topluluğu, gösterdikleri performans ile dinleyenlerden büyük alkış aldı. Konservatuvar eğitmenlerinden Nuray Polat'ın hazırladığı ve şefliğini yaptığı konserde, öğrencilerden Gözde Apaydın 'Bahçede Yeşil Çınar' adlı türküyü solo olarak seslendirdi.

Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı, yetişkinlerden oluşan TSM ve THM koro toplulukları ile gönüllerde iz bırakan konserler vermeye devam ederken, yeni oluşumlar ile sanat yelpazesini de genişletiyor. Sanatı ve müziği daha geniş kitlelere ulaştırmayı, bunu yaparken yeni yetenekler keşfetmeyi hedefliyor. Bu çerçevede 2014 yılı itibariyle çalışmalarına başlanan Çocuk Korosu ile sanatseverler miniklerin sergileyeceği konserler ile buluşarak, müzik dünyasında keyifli bir yolculuğa çıkacaklar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber