Meclis neden geriliyor?

Meclis komisyonunda Cumartesi günü kavga çıktı, Pazar günü ise yine gerilimli bir ortamda çalıştı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 13 Ocak 2014 00:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meclis Adalet Komisyonu bugünlerde HSYK teklifini görüşüyor. Teklif komisyonda görüşüldükten sonra Genel Kurulda bir kez daha alınacak.

Meclis İç Tüzük kurallarına göre, komisyon görüşmelerine Komisyon üyesi milletvekilleri ile davet edilen kurum temsilcileri ve sivil toplum örgütleri katılabilmektedir.

Ancak, HSYK teklifinin görüşülmesi sırasında, davetli olmamasına rağmen Yargıç Sen adlı bir sendikanın başkanı olan Eminağaoğlu CHP'li Gök tarafından komisyona usulsüz bir şekilde sokulmakta ve Eminağaoğlu da her girişinde söz hakkı verilmemesine rağmen, konuşmaya çalışmakta, söz verilmeyince de komisyon başkanına doğru yürümektedir.

Bir Milletvekili olmayan Eminağaoğlu'nun bu şekildeki usulsüz davranışları Meclis komisyonunda çoğunluğu oluşturan Ak Partili vekillerin tepkisine neden olmaktadır.

Yaşanan bu gerilimden dolayı da hem Cumartesi hem de Pazar günkü komisyon görüşmeleri gergin ve çatışmalı geçmiştir.

HSYK teklifine ilişkin olarak muhalefet partilerinin özellikle de CHP'nin bir görüşü var ise bu görüşü kendi vekilleri aracılığı ile ifade etmesi daha uygun olacaktır. Aksi halde "sanki kendileri söyleyemiyor da dışardan yargıç getiriyorlar" gibi bir algı oluşmaktadır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber