Okullarda şiddete karşı 'insan hakları' eğitimi başlıyor

Haber Giriş : 07 Mayıs 2006 08:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, şiddete karşı yeni eğitim modelinin önümüzdeki yıl İstanbul ve Ankara'da 6 pilot okulda uygulanacağını vurguladı.

Okullardaki şiddet sorununu çözmek isteyen Milli Eğitim Bakanlığı bir dizi projeyi uygulamaya soktu. Çocukların şiddetten uzaklaşması ve saygılı olmayı öğrenmeleri için gelecek yıl müfredata ?İnsan Hakları' dersi konulacak. Hüseyin Çelik, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı ile birlikte okul çocuklarının İnsan Hakları Eğitimi'ne yönelik olarak yürüttüğü bir pilot uygulaması olduğunu söyledi.

Çelik, Ankara ve İstanbul'da toplam 6 okulda pilot uygulamanın 2006 yılının ikinci döneminde başlatılacağını belirterek, ?Özellikle 10-12 yaş grubu arasındaki çocuklarımıza İnsan Hakları Eğitimi vermeyi amaçlıyoruz? dedi.

HAYATA SAHİP ÇIKMAK

Çelik, ?Yapılan araştırmalar, risklerden korunmada ve önleme çalışmalarında bireylerin kişisel kaynaklarının zenginleştirilmesi, sosyal ve yaşam becerilerinin güçlendirilmesine ilişkin programların olumsuz sonuçların önlenmesinde en etkili yöntem olduğunu bize gösterdi. Bu bakış açısı ile 10-14 ve 14-18 yaş için 3 öğretmen, 3 aile ve 11 öğrenci oturumundan oluşan ?Hayata sahip çıkmak' eğitim modeli hazırladık. Bu modelin bu yıl içinde uygulamaları başlatılacaktır? diye konuştu.

Okullardaki şiddet olaylarına yönelik bir veri tabanı oluşturacaklarını belirten Bakan Çelik alınacak tedbirleri ise şöyle sıraladı:

Okul giriş ve çıkış saatlerinde risk oluşturabilecek durumların tespiti ve kontrolü.
Şiddet konusunda eylem planı hazırlama.
Yerel televizyon ve radyo kuruluşları ile işbirliği yaparak ilgili konular hakkında programların gerçekleştirilmesi.
Grup Rehberliği etkinlikleri.
Psiko-eğitim uygulamaları.
Sağlık taramaları.
Madde bağımlılığını önleme amaçlı film ve dia gösterimi.

bugün

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber