İrticai kadrolaşma iddialarını inceleyen CHP'li 28 şubat fişleriyle rapor hazırladı

Haber Giriş : 08 Mayıs 2006 08:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İrticai kadrolaşma iddialarını inceleyen CHP'li Tacidar Seyhan, Baykal'a sunacağı raporda, 28 Şubat sürecinde yasadışı olarak düzenlenen fişlere de yer verdi.

Hükümetin atamalarını yakın takibe alan CHP, Enerji Bakanlığı'ndaki kadrolaşma iddialarını rapor haline getirirken farklı bir yönteme başvurdu. Partinin "enerji uzmanı" Adana Milletvekili Tacidar Seyhan, başta TEDAŞ olmak üzere Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı'ndaki atamalara ilişkin raporunda, 28 Şubat Postmodern Darbesi'nin yasadışı fişlemelerinden faydalandı. Siyasi iktidarı düşürmeye yönelik olarak oluşturulan "Batı Çalışma Grubu" nun fişlerini raporuna kaynak gösteren CHP'li Seyhan, atamalarda imam-hatip kökenlilerin kayırıldığını iddia etti.

TEDAŞ'TA 68 ATAMA

Enerji Bakanlığı'nda son üç yılda yapılan atamalarla ilgili geniş bir çalışma yapan Tacidar Seyhan, Genel Müdür'den en alt düzeydeki memura kadar bütün kadroların AK Partililerle doldurulduğunu iddia etti. Özellikle imam-hatip kökenli atamaları ön plana çıkaran Seyhan, raporunu CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a sunacak.

TEDAŞ bünyesinde yapılan 68 atamanın "irticai kadrolaşma" niteliğinde olduğu savunan Tacidar Seyhan'ın raporunda, Daire Başkanı'ndan memurlara kadar bütün atamalar tek tek mercek altına alındı. TEDAŞ'ta laik düşünceli kişilerin görevden uzaklaştırıldığı iddia edilen rapora göre, 28 Şubat sürecinde görevlerinden uzaklaştırılan bütün isimler yeniden işlerine döndü.

BÇG RAPORLARI VAR

Kapatılan Refah Partisi'nin iktidarda olduğu dönemde faaliyete geçirilen ve kamuoyunda ?Batı Çalışma Grubu? olarak bilinen ?Uygulamayı Takip ve Koordinasyon Kurulu? raporlarını da delil olarak raporuna ekleyen Adana Milletvekili Tacidar Seyhan, görüşlerini şöyle özetledi:

?Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş. Genel Müdürlüğü'nde (TEDAŞ) yapılan atamalar, teşekkülün isminin, ?Tarikatçi Elemanları Değerlendirme ve Atama Şirketi- TEDAŞ' olarak değiştirebilecek kadar çok ve siyasi amaçlı yapılmış bulunmaktadır. Kapatılan bir partinin tüm bürokratlarını tekrar göreve getiren AKP'nin daha önce yasaklanmış bir siyasi yapının devamı olduğu gayet açıktır."

bugün

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber