Erdoğan'dan İmam hatipliye 17 Aralık mesajı

Başbakan, Üsküdar Belediyesi ve ÖNDER işbirliğiyle gerçekleştirilen "Yüz Yıllık Hikaye" adlı programa katılacak. Erdoğan, imam hatip liselilere “malum örgüt” dediği yapılanmayı anlatacak.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 17 Ocak 2014 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hakkı KURBAN

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, "derin operasyon"la ilgili mesajlarını bu kez imam hatiplilerle buluşmasında verecek. Erdoğan, bugün imam hatip okullarının açılışının 100. yılı nedeniyle İstanbul'da düzenlenecek "Yüz Yıllık Hikaye" programına katılacak. Etkinliğin içeriği kadar, katılımcılar ve mesajların ulaşacağı camia da dikkat çekici.

10 BİN KİŞİLİK ORGANİZASYON

Organizasyonu, İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği ÖNDER ile Üsküdar Belediyesi yaptı. Burhan Felek Spor Salonu'ndaki buluşmaya 10 bin imam hatiplinin katılımı planlanıyor. Organizasyon için 60 farklı ülkeden imam hatipliler Türkiye'ye geldi. Kendisi de imam hatip lisesi mezunu olan Erdoğan, çok sayıda bakan, milletvekili ve parti yöneticisiyle birlikte bugünkü organizasyona katılarak konuşacak. Özellikle, 17 Aralık operasyonuyla başlayan tartışmalarda "malum örgüt" diyerek paralel devlet yapılanmasına işaret eden ve sert mesajlar veren Erdoğan'ın, bu kez imam hatiplilerle buluşmasında konuya değinmesi bekleniyor.

BEDDUAYA KARŞI DUA

Erdoğan'ın, özellikle Fethullah Gülen'in "beddua"sına karşı "dua" çıkışı, imam hatip camiasında da yankı bulmuştu. Başbakan'ın bu konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunacağı ifade ediliyor. Programda, "İmam Hatip- Yüz Yıllık Hikaye" konulu bir film gösterimi yapılacak. Filmde, Osmanlı İmparatorluğu döneminde "Medresetü'l Eimme" adıyla kurulan ve Cumhuriyet'in ilanının ardından "İmam Hatip" adını alan okulların geçmişi anlatılıyor.

YENİ MARŞ DA SÖYLENECEK

On bin kişilik organizasyonda, yeni "İmam Hatip Marşı" da, 60 farklı ülkeden gelen imam hatiplilerin sahneye çıkmasıyla ilk kez seslendirilecek. Başbakan Erdoğan, geçen yıl da ÖNDER'in "Kutlu Doğum Programı"na katılmış, konuşmasında yaptığı duayla, birçok öğrenciyi duygulandırmıştı.

ERDOĞAN'DA 1973 MEZUNU

İmam hatiplilerle ilgili organizasyona katılacak olan Erdoğan da imam hatip lisesinden 1973 yılında mezun oldu. Üniversiteye girme konusundaki kısıtlamalar nedeniyle, dışarıdan bitirme imtihanlarına giren ve fark derslerini veren Erdoğan, Eyüp Lisesi'nden ikinci bir lise diploması daha almıştı. Erdoğan, bu sayede Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'ne girerek, buradan mezun oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber